‘NPO gaat partij trekken voor MAX, niet Avrotros’

Geplaatst op ma 04 sep 2017 om 14:42

De NPO-top gaat partij trekken voor Jan Slagters Omroep MAX en niet voor Avrotros inzake de Nieuwsshow-rel. Dat heeft NPO Radio 1’s zendermanager Laurens Borst toegezegd aan Peter de Bie, zegt de Nieuwsshow-presentator in NRC Handelsblad. Peter de Bie en Mieke van der Weij willen vanwege onmin met Avrotros na twintig jaar Nieuwsshow min of meer hetzelfde programma gaan maken bij Omroep MAX. En eigenlijk ook op hetzelfde tijdslot. Maar die wil Avrotros houden.

Nu moet de NPO kiezen: gaat de Nieuwsshow verder met een nieuw presentatieduo bij Avrotros, of keert het vertrouwde Nieuwsshow-duo terug op hetzelfde tijdslot op de zaterdagochtend, maar dan bij Omroep MAX.

Avrotros: “Wij verkeren in de veronderstelling dat de NPO een programma dat al dertig jaar bestaat niet met één pennenstreek zal schrappen.”

Maar als de presentatoren weg zijn, en de redactie ook meegaat, wat heeft AVROTROS dan nog, afgezien van de naam?“, vraagt NRC Handelsblad zich af.

Volgens De Bie heeft Borst dus toegezegd dat hij voor hen kiest, maar volgens Borst zelf is dit voorbarig. Hij besluit binnen een maand over de toekomst van het zaterdagochtendslot.

Lees ook:
Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (vorige week)
MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot (vorige week)
AvroTros vindt Omroep MAX onbeleefd en oncollegiaal (vorige week)
Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s (vandaag)

Foto: KRO-NCRV
12 Reacties op “‘NPO gaat partij trekken voor MAX, niet Avrotros’”


 1. arie

  Zien jullie nou hoe een zooitje het is bij de NPO ?

  En wij maar daar belasting geld aan geven !

  Die de Bie is een ongeleid projectiel.Slechte interviewer ,onaardige man ook en ritselt af en toe voor zijn partner Diewertje Anti siniklaas feest, als v.d. Weij ongesteld is, dat zij dan mag “presenteren”. Verdient die ook weer wat nietwaar?

  Ons kent ons nietwaar bij de NPO?

 2. joost

  En ik hoop dat de Avro/Tros vasthouden aan hun tijdslot op de zaterdag morgen.
  Omroep Max vind ik immers helemaal niks.

  De Bie en v.d. Weij werden ook met de week saaier, houdbaarheids datum is over en uit, dus zet eens 2 nieuwe talenten op de zaterdagmorgen in de Tros Nieuwshow, met nieuws dat wél actueel is, gasten met de nodige humor en zonder die ellenlange boekbesprekingen waarvan ik in slaap viel.

 3. Paut Pielusma

  Als het allemaal zo gemakkelijk gaat bij de NPO, kan eindelijk DWDD ook van NL1 en van dat tijdslot af, evenals Pauw. Tijd voor vernieuwing i.p.v. veilig aan dezelfde structuur blijven handen uit angst kijkers te verliezen aan de CO.

 4. DOEI

  Mag die vreselijk Peter alstublieft van de radio verdwijnen. Wat een nare man.
  Arie, ik denk dat Mieke niet meer zo vaak ongesteld is eerlijk gezegd. Laat haar het programma gewoon alleen doen of met iemand anders.

 5. Rubicon

  De Bie weet hoe de media werkt. Even NPO onder druk zetten via de media (NRC) is een beproefd element tijdens zijn mediatrainingen. Laurens Borst kan niet meer terug. De Bie speelt het slim. Achter de rug van TROS om praten met de concurrent, nieuws laten lekken, Van der Weij bewerken en zeggen dat het met Slag(ch)ter al rond is. Zelf mondje dicht in the heat of the news en na paar dagen zelf via media netmanager onder druk zetten. Klasse. The man knows how to bargain………

 6. Bart

  joost wat is er mis met MAX?

 7. Radio Nerd

  Rob Stenders ook naar MAX ??

 8. Bart M.

  Alles wat afgeschreven is naar Max?

 9. Arnoud Tempelman

  Dat heet kringloopomroep. Je begint bij een jongerenzender en je eindigt bij een knekelzender, maar je blijft je hele leven hetzelfde doen voor je leeftijdsgenoten.

  Binnenkort gaat Ad Visser ook Toppop weer presenteren.

 10. Koninkrijk Der Publieken

  Kan iemand mij uitleggen waarom we nog verschillende omroepen hebben als zowel de programma’s als de presentatoren gewoon kunnen switchen naar een andere omroep? Ik zeg alles op 1 hoop, alle overhead er uit en meer budget overhouden voor de programma’s en… 1 directie die dit soort infantiele bedrijfsvoering in de klauwen houdt!

 11. arie

  De “1e zendmanager van de NPO “, Laurens Borst (broer van Hugo “langs de lijn weet U wel ? ) ook weer zo’n linkse gast.

  De NPO is een socialistisch bolwerk met de macht van een 5e pvda colonne, waar geen doorkomen aan is.
  Maar Nederland houdt niet ( meer) van socialisten.

  Natuurlijk verliezen de Avro en Tros dit derhalve .
  Vroeger gerespecteerde omroep clubs, tegenwoordig vragen veel mensen zich af of ze nog wel bestaan. We zien of horen ze nooit dan op de zenders 2 en 3 waar niemand naar kijkt.

 12. insider

  Programma`s zijn programma`s en omroepen zijn omroepen. Dat dit nu onderling zomaar uitgewisseld worden kan, vertelt mij dat de omroepen niet echt relevant meer zijn.
  Dit onderlinge gekrakeel geeft weer een sterk argument aan de tegenstanders van de PO.
  De PO is aan het imploderen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.