‘NPO gaat partij trekken voor MAX, niet Avrotros’

De NPO-top gaat partij trekken voor Jan Slagters Omroep MAX en niet voor Avrotros inzake de Nieuwsshow-rel. Dat heeft NPO Radio 1’s zendermanager Laurens Borst toegezegd aan Peter de Bie, zegt de Nieuwsshow-presentator in NRC Handelsblad. Peter de Bie en Mieke van der Weij willen vanwege onmin met Avrotros na twintig jaar Nieuwsshow min of meer hetzelfde programma gaan maken bij Omroep MAX. En eigenlijk ook op hetzelfde tijdslot. Maar die wil Avrotros houden.

Nu moet de NPO kiezen: gaat de Nieuwsshow verder met een nieuw presentatieduo bij Avrotros, of keert het vertrouwde Nieuwsshow-duo terug op hetzelfde tijdslot op de zaterdagochtend, maar dan bij Omroep MAX.

Avrotros: “Wij verkeren in de veronderstelling dat de NPO een programma dat al dertig jaar bestaat niet met één pennenstreek zal schrappen.”

Maar als de presentatoren weg zijn, en de redactie ook meegaat, wat heeft AVROTROS dan nog, afgezien van de naam?“, vraagt NRC Handelsblad zich af.

Volgens De Bie heeft Borst dus toegezegd dat hij voor hen kiest, maar volgens Borst zelf is dit voorbarig. Hij besluit binnen een maand over de toekomst van het zaterdagochtendslot.

Lees ook:
Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (vorige week)
MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot (vorige week)
AvroTros vindt Omroep MAX onbeleefd en oncollegiaal (vorige week)
Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s (vandaag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen