‘Rob Stenders keert terug op vertrouwde plek Radio 2’

Rob Stenders keert in januari terug op zijn vertrouwde plek tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 2. De vrouw die hem aan het begin van deze maand opvolgde, Annemieke Schollaardt, verhuist dan naar de avond. Dat meldt De Telegraaf op basis van betrouwbare bronnen. Stenders werd deze zomer pardoes uit de programmering van NPO Radio 2 gehaald, omdat hij is opgestapt bij Avrotros, terwijl hem beloofd was het tijdslot te kunnen behouden na een overstap naar BNNVARA.

De NPO-radiobazen lijken nu toch te zijn gezwicht voor de kritiek en Stenders gewoon weer in de middag te programmeren. Dat betekent dat Schollaardt maar vier maanden radio mag maken op dat tijdstip. Zij zal straks te horen zijn van 20.00 tot 22.00 uur, waar ze Stefan Stasse opvolgt, die naar NPO Radio 5 gaat, aldus de krant.

Een woordvoerster van de NPO laat weten dat de uitzendschema’s momenteel worden gefinaliseerd. “In oktober maken we de nieuwe programmering bekend. Bij onze besluitvorming zullen we goed letten op wat de luisteraars willen.

En De Telegraaf heeft nóg meer radionieuws: Peter de Bie en Mieke van der Weij zouden op hun vertrouwde tijdslot de Nieuwsshow blijven presenteren op NPO Radio 1, maar dan voor Omroep MAX. Dat betekent dat Avrotros het tijdslot kwijtraakt.

Avrotros is er echter nog steeds van overtuigd dat de NPO partij kiest voor hun omroep. “We maken de Nieuwsshow al 35 jaar en willen dat ook de komende 35 jaar doen”, zegt directeur Eric van Stade.

Lees ook: Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s (4 september)

Foto: AVROTROS/Michel Schnater

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen