Gemengde gevoelens over ‘excuses’ omroep PowNed

Geplaatst op Tue 08 Aug 2017 om 16:19

De excuses van PowNed-baas Dominique Weesie voor het ‘harteloze’ nieuwsartikel over de in Venlo verdronken Syrische tiener, wekt gemengde gevoelens op. Dat is te lezen op sociale media. Weesie vond het nieuwsartikel zelf kennelijk ook een beetje ver gaan en lijkt de felle kritiek erop te begrijpen. “Ben op vakantie, maar werd op misselijkmakend artikel op onze site gewezen. Is inmiddels verwijderd maar oprechte excuses zijn op z’n plaats“, laat de omroepbaas weten in een twitterbericht.

Floris Poort, techredacteur van NU.nl, wacht nog op excuses van de redacteur in kwestie. “Misschien kan de auteur nu ook nog even finaal door het stof, lijkt me ook op z’n plaats. Zoiets?: ‘Lieve lezer, sorry dat ik de belangrijke functie van de NPO heb misbruikt om mijn eigen weinig verhulde racisme te promoten’.

RTL-verslaggever Erik Mouthaan vindt de formulering van Weesie onhandig. “PowNed biedt excuus aan. Dat wil zeggen, roept dat excuses op plaats zijn. Wat niet hetzelfde is, maar soit.

Georgina Verbaan heeft hetzelfde gevoel. “Nee, hij zegt dat excuses op zijn plaats zijn. Hij moet nog excuses maken.

Volgens mediamaker Tim Calis is dit geen incident. “Het is de cultuur die wordt gecreëerd waardoor redacteuren denken dat zo’n stuk passend is voor het medium. Artikel staat niet op zichzelf.

Foto: VARA/Pauw
32 Reacties op “Gemengde gevoelens over ‘excuses’ omroep PowNed”


 1. Mosselman

  laten we powned nou niet groter maken dan het is.

 2. NV-H

  Het was nog veel erger:

  Aanvankelijk plaatste de omroep bij het bericht een foto van Aylan, het Syrische jongetje dat verdronk bij de oversteek naar Griekenland en wiens dode lichaam op het strand werd gefotografeerd, maar dat beeld werd later verwijderd.

  https://joop.vara.nl/nieuws/powned-misbruikt-dode-zwembaddode-voor-weerzinwekkend-bericht

  Walgelijk PowNed

 3. Walter

  Dus deze ”BN’ers” willen dat PowNed op de knieën gaan en hun nederige excuses moet aanbieden. En wie zijn deze ”BN’ers” dan wel niet? Zielige aandachtstrekkers, deze nobodies…

  @
  NV-H

  Wie kijkt anno 2017 nog op joop.nl?

 4. mark2

  @walter: stoere gozer. Trots op jezelf? En je uitkering enzo.. Rot alsjeblieft van deze site!

 5. Walter

  Ik ben de nieuwe debiel van MC. En ook de oude.

 6. Trickovski

  Kort lontje hebben de personen hierboven zeg!

 7. Lobo

  ik weet nog dat Paul de Leeuw grappen ging maken over een aanslag in Londen . Toen was goedvolk stil , want het was een homo die grappen maakt over blanke mannelijke slachtoffers . Tot zover de hypocrisie. De foto van Aylan was trouwens staged.

 8. tsicsaR

  Walter, dat wisten we al, maar bedankt voor de herinnering!

 9. Walter

  @mark2

  1. Het is gewoon een mening. Meer niet.
  2. Misschien dat joop.nl een betere site voor jou is…
  3. Dat jij andere niet-relevante aspecten erbij haalt omdat jij een andermans mening niet aanstaat, zegt meer over het incasseervermogen van jou.
  4. Dat mensen gelijk schelden, is het aandacht geven niet waard.

  En mochten er reacties zijn op deze site die eventueel te ver gaan, kan MC ze altijd nog verwijderen…

 10. tsicsaR - de echte - ipv van naampikker

  Beste naampikker / puber / sukkel / puistenkop !
  Morgen en donderdag ben ikop een vakbeurs , dus kun je de hele dag onder MIJN naam je gal spugen en puberale dingen posten.
  Ik wens je veel plezier !
  vergeet jezelf niet af te treken op de foto van je moeder of je zusje vanavond.

 11. NV-H

  @Walter

  Ik lees alles via linkjes twitter. PowNed kom ik al helemaal niet uit principe .

 12. David

  Nederland zit in een full-blown culture war….

  En het is nog lang niet voorbij.
  Gaat het hele land lamleggen de komende jaren…

 13. Walter

  @17:18

  Ik heb een tip voor je: als je jouw naam nou verandert in ”Walter”, kan je die onnozele teksten van je onder een andere naam uitslaan. En niet Waalter typen he…

 14. School

  @Lobo

  “Staged”? Weer een racist die zijn eigen taal niet beheerst. Het waren trouwens de hetero’s van De Kwis die de grappen maakten. Je verdraait de waarheid omdat dat beter in je straatje past.

 15. tsicsaR

  ik wist niet dat er een vakbeurs was voor mensen die geld verdienen door op hun rug te liggen,

 16. Anonymous

  Bootjes op de Middellandse Zee in Europees verband retour sturen, grenzen en grenscontroles herinvoeren, dan gebeurt dit soort dingen niet.

 17. GW

  @David 17:37: Niet alleen Nederland helaas…

 18. tsicsaR - de echte - ipv van naampikkerd

  Dominiequ Weeshuis
  Hihihi

 19. tsicsaR - de echte - ipv van naampikkerd

  Wedden dat deze man blind wordt????
  mark my words… … .

 20. Hooftstraat

  Ik schrik hier echt van,

  https://twitter.com/KustawBessems/status/894866423318794243/photo/1

 21. Schaam

  Is dit een nieuwe trend: scoren over de rug van slachtoffers? Eerst de AD columniste over de rug van de MH17 slachtoffers en nabestaanden, vervolgens Gordon/RTL4 bij herhaling over de rug van het meisje van Nulde en nabestaanden en nu PowNed over de rug van deze syrische tiener en nabestaanden……

 22. tegengas

  De excuses van Weesie zijn oprecht. Daar twijfel ik niet aan.

  Liever had ik gezien dat de anonieme redacteur eruitgelazerd was. Met deze vorm van ‘journalistiek’ is PowNed.tv een paar weken geleden begonnen. maar pas nu het over een verdronken Syriër gaat, valt iedereen eroverheen. Een ander artikel van vanmorgen over die boerkinimoslima doet er in smakeloosheid niet voor onder.

  Maar voor wie zich ongerust maakt is er een troost. Het gemiddelde aantal reaguursels op PowNed is in anderhalf jaar gekelderd van 200 naar 10, waaronder ondergetekende, ‘tegengas’. De rest is al weggevlucht of verbannen. Maak Powned dus niet groter dan het is.

 23. s

  Deze journalist die dit heeft gemaakt heeft inmiddels zelf al ontslag genomen

 24. Jaap

  @s

  Bron?

 25. Maoam

  Ben benieuwd of deze BN’ers ook zo verontwaardig waren over het column van Hanina betreft MH17?

 26. Kupers

  @Maoam

  Altijd iets er aan de haren bijtrekken… Reageer eens inhoudelijk, man.

 27. Lobo

  @ ZMOK-school

  Vandaar dat hij zijn excuses maakte. En Syriërs zijn van hetzelfde ras, dus waarom racist?

 28. School

  @Lobo

  Racist omdat ik wel meer reacties van je heb gelezen. Wijsneus. Bovendien is de betekenis van ‘racist’ meeromvattend dan jij doet voorkomen. Wijsneus!

 29. Wc

  Hij kan nu mooi praten maar vergeet dat hij zelf destijds met haat zaaien begonnen was. Die website zit al jaren te stoken en ze verdienen er goed aan ook. Geld kent geen grenzen, als het maar geld oplevert.

 30. Ellen

  Hypocriet is het om na al die jaren over een onderwerp te vallen. Neem nu die mensen die van die camping moeten vertrekken, dat zijn voor het grootste deel mensen die niet meer mee kunnen komen in de maatschappij en door pech en woningnood terecht komen op een camping. Door een filmpje moeten ze nu van het terrein af omdat de bestuurders nu stoer gaan doen door een filmpje van een paar minuten van PowNed.

 31. KIP

  Nee, Ellen. Het is veel erger: bestuurders ,GGZ, sociaal werkers hebben mensen daar gedumpt. Dossier gesloten en zogenaamd zaak opgelost. De eigenaar stond bij de overname al slecht bekend en het terrein verloederde dan ook snel. Geen ideale opvanglocatie dus en dat tien jaar lang. Doordat veel daar slecht bekend stond, vielen mensen met psychische en sociale problemen niet op.Nu lijkt het of het gesloten wordt, maar alleen mensen waar opvang of een woning voor is,worden herplaatst. PowNed liet alleen zien wat er gebeurt als het sociale vangnet van de overheid knapt. Bestuurders hadden veel eerder moeten ingrijpen. Het was goede journalistiek.

 32. Flits Bom

  Ik vind bij het hoofd van Weesie het woord “tronie” op zijn plaats.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.