Gemengde gevoelens over ‘excuses’ omroep PowNed

De excuses van PowNed-baas Dominique Weesie voor het ‘harteloze’ nieuwsartikel over de in Venlo verdronken Syrische tiener, wekt gemengde gevoelens op. Dat is te lezen op sociale media. Weesie vond het nieuwsartikel zelf kennelijk ook een beetje ver gaan en lijkt de felle kritiek erop te begrijpen. “Ben op vakantie, maar werd op misselijkmakend artikel op onze site gewezen. Is inmiddels verwijderd maar oprechte excuses zijn op z’n plaats“, laat de omroepbaas weten in een twitterbericht.

Floris Poort, techredacteur van NU.nl, wacht nog op excuses van de redacteur in kwestie. “Misschien kan de auteur nu ook nog even finaal door het stof, lijkt me ook op z’n plaats. Zoiets?: ‘Lieve lezer, sorry dat ik de belangrijke functie van de NPO heb misbruikt om mijn eigen weinig verhulde racisme te promoten’.

RTL-verslaggever Erik Mouthaan vindt de formulering van Weesie onhandig. “PowNed biedt excuus aan. Dat wil zeggen, roept dat excuses op plaats zijn. Wat niet hetzelfde is, maar soit.

Georgina Verbaan heeft hetzelfde gevoel. “Nee, hij zegt dat excuses op zijn plaats zijn. Hij moet nog excuses maken.

Volgens mediamaker Tim Calis is dit geen incident. “Het is de cultuur die wordt gecreëerd waardoor redacteuren denken dat zo’n stuk passend is voor het medium. Artikel staat niet op zichzelf.

Foto: VARA/Pauw

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen