Gerard Arninkhof neemt afscheid van NOS Journaal

Gerard Arninkhof neemt dinsdag na bijna dertig jaar afscheid van het NOS Journaal. Na de uitzending van het Achtuurjournaal gaat hij met vervroegd pensioen. “Ik heb mij altijd een dienaar gevoeld van de kijker“, zegt Arninkhof in De Telegraaf. Arninkhof kijkt terug op een mooie tijd. “Het NOS Journaal is veruit het mooiste programma om als journalist voor te mogen werken, maar er is wel veel veranderd. Het gevlieg van rel naar rel, van hype naar hype, daar heb ik wel eens moeite mee.

De journaallezer mist de reflectie. “Neem al het gedoe rond dat WK-bid. Ik had die dag geen dienst, maar ik heb mij echt verbaasd over al die media-aandacht. Of de plotselinge dood van Antonie Kamerling, het land was in shock. Vijfentwintig jaar geleden zou dit een éénkolommertje op pagina zeven zijn geweest.

Arninkhof neemt afscheid met een eigen reportage uit Albanië, waar hij elf jaar geleden verslag deed toen Kosovaren hun land ontvluchtten. “Ik ben er de afgelopen week terug geweest om na al die jaren de balans op te maken.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen