Maarten van Rossem met broer en zus op televisie

Maarten van Rossem gaat samen met zijn broer Vincent en zus Sis het tv-programma Hier Zijn De Van Rossems maken voor NPO 2. Hierin verkennen ze steeds in of nabij Nederland. Dat heeft omroep NTR laten weten. De drie Van Rossems laten elkaar plekken of objecten zien die de anderen nog niet (zo goed) kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

De Van Rossems zijn alle drie uitstekende verhalenvertellers, meent NTR. “Daarnaast staan ze bekend om hun relativerende toon en droge humor. En de drie zijn het lang niet altijd met elkaar eens. Ze zullen elkaar bevragen, eigen informatie aandragen en de anderen dwingen het achterste van de tong te laten zien.”

De kijker profiteert hiervan omdat op die levendige manier veel kennis zal worden aangedragen. Aan het eind van iedere aflevering hebben we de stad op een verrassende manier leren kennen en weten we hoe dit stukje van de wereld er volgens de Van Rossems uitziet.”

De steden die ze aandoen zijn Dordrecht, Naarden, Rotterdam, Maastricht, Brugge (België) en Essen (Duitsland).

Producent Skyhigh TV begint volgende week met de opnames. Het programma is vanaf 30 januari 2015 elke vrijdag om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen