‘Mark Rutte slaat juiste toon aan in media’

Het begon wat onwennig, maar nu slaat premier Mark Rutte de juiste toon aan tijdens zijn media-optredens over de ramp met MH17. Dat zegt politiek commentator Gerard Drosterij vandaag in Metro. Toch haalt Rutte het niet bij de VN-toespraak van minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken, vindt hij. “Nederlanders hebben behoefte aan politici die het land laten voelen hoeveel de ramp met hen doet en hoezeer ze meeleven met alle nabestaanden.” 

Volgens Drosterij is Rutte normaal gesproken een ‘echte politicus’. “In de afgelopen dagen is hij wat meer een staatsman geworden, iemand die dat politieke gedoe achter zich heeft gelaten, zijn verstand en gevoel in balans heeft gekregen en vooral een voorbeeld wil zijn voor het volk.”

Dat heeft hem zichtbaar veel moeite gekost, meent hij. “Toch heeft Rutte zich de laatste dagen hersteld. Hij oogt betrokken en slaat vaker de juiste toon aan.”

Ook de strategie van Rutte is volgens hem goed. “Er was veel kritiek op de softe benadering van de regering, maar als Nederland Poetin echt pissig had gemaakt, had het transport van de overledenen wellicht nog meer hinder ondervonden.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen