1,8 miljoen kijkers voor X Factor: recordcijfer voor RTL 4


De kijkcijfers van vrijdag 3 april 2009 (SKO)

X Factor (RTL4, 20:32) – De derde liveshow van X Factor werd vrijdagavond door 1.773.000 kijkers (madl: 27.1%) bekeken. Daarmee was het de voorlopig best bekeken uitzending uit het tweede seizoen van X Factor. Het jonge jurylid Stacey Rookhuizen zag haar twee acts Laurens en Jamal in de sing-off eindigen. Uiteindelijk stuurde ze Laurens naar huis. Opmerkelijk was hoe Gordon zijn eigen act Hester afkatte. “Ik heb mijn best gedaan. Dit is alles wat ik kan doen als coach“, zei Gordon.

Gordon vond dat Hester goed zong, maar veel te weinig bewoog. “Ik heb me deze week niet echt bezig kunnen houden met jullie, dat weet je. Ik heb het onwijs druk gehad. Ik heb jullie ook gebeld: sorry, sorry, sorry. Ik moet je ook niet afvallen, want je bent mijn eigen zangeres. Maar wat er niet in zit komt er niet uit“, riep Gordon. “Jij stond er als een soort strijkplank tussen. Je moet streng zijn. Ik moet het gewoon een keer zeggen. Misschien heeft Angela wel gelijk.”

De TV Kantine (RTL4, 22:18) – De kijkcijfers van de TV Kantine blijven inzakken. Vrijdag keken 1.317.000 kijkers (madl: 20.6%) naar de persiflagecomedy op RTL 4. Irene Moors is iedere week te zien als Kim Holland in de TV Kantine. Haar royale voorgevel heeft vele tongen losgemaakt. “Van mezelf ben ik niet zo royaal bedeeld“, bekent de RTL-coryfee in De Telegraaf. “Ik vind het opwindend om als Kim zulke grote borsten te hebben. Er zitten links drie kipfiletjes extra in mijn bh en rechts vijf. Het decolleté is op maximale diepte uitgesneden. Dieper kan niet, want dan rollen de kipfiletjes er uit.” De Life & Cooking-presentatrice vindt het fantastisch om Kim Holland te persifleren. “En er zijn meer typetjes die ik doe waarbij de kipfilets nodig zijn.

De Hoofdprijs (SBS6, 20:30) – De Hoofdprijs heeft nog altijd last van de zware concurrentie op de vrijdagavond. Na 1,3 miljoen kijkers op de premièreavond is de Nederlandse komedieserie niet meer boven de één miljoen kijkers uit gekomen. Actrice Lieke Antonisen (Melissa in de serie) was juist zo blij met de kijkcijfers van de eerste aflevering. “Ik werd de volgende ochtend bedolven onder de smsjes en ik was superblij“, vertelt Lieke in Televizier. “Aan de andere kant: kijkcijfers tellen pas als ze op het eind nog goed zijn.” De Hoofdprijs werd vrijdagavond door 823.000 kijkers (madl: 13.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen