Dieuwertje Blok: ‘Waarom ben ik nog zo weinig op tv?’

Dieuwertje Blok (60) weet niet hoe het komt dat ze tegenwoordig nog zo weinig op televisie komt. Misschien is het haar leeftijd. Dat heeft ze gezegd in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Blok begrijpt niet waarom men haar niet vraagt, maar denkt dat haar leeftijd een rol kan spelen. “Ik weet niet in hoeverre het met mijn leeftijd te maken heeft dat ik minder te doen heb, zeker op televisie. Dat ligt heel erg voor de hand om dat te zeggen, maar ik weet het niet zeker“, geeft ze aan.

Kan ze nog een andere reden verzinnen? “Het kan ook te maken hebben met het feit dat ik al veertig jaar op tv ben en dat er ook natuurlijk nieuwe generaties op de deur kloppen. Nee, dat vind ik niet stom, zo gaat dat, dat is logisch. Alleen – en ik wil er alle ruimte voor geven – ik wil daar niet automatisch voor weggaan.”

Ze vervolgt: “Je wil dat er ruimte is voor nieuw en jong talent, maar ik heb zo veel ervaring en neem zo veel jaren mee: maak daar ook gebruik van. Dat is een goede mix.”

In haar privéleven verwelkomt ze wel graag jong talent. “Als ik tegenwoordig een leuke man zie, dan zijn ze altijd veel jonger. En die zien… Ja, dat merk je wel… Op een gegeven moment – en ik had het er laatst met vriendinnen over – wordt er niet meer naar ons gekeken als je van onze leeftijd bent.”

Is ze daar boos over? “Nee, maar het is gewoon iets wat je merkt. Je kunt ervan denken dat het lekker rustig is, maar het valt je wel op. Ik ben nu gewoon echt ouder en dat zien mensen ook.”

Tot slot liet Blok weten dat ze nog steeds tegen Zwarte Piet is en dat ze bij de afgelopen verkiezingen op GroenLinks heeft gestemd.

Foto: NPO

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen