Özcan Akyol: ‘Rechtse media stellen ernstig teleur’

Geplaatst op Thu 10 Aug 2017 om 12:21

Özcan Akyol heeft het idee dat de media nog altijd geen goede afspiegeling van de samenleving vormen. Er zijn nu weliswaar rechtse media, maar die stellen inhoudelijk vaak ernstig teleur. Dat zegt de AD-columnist vandaag in de krant. Akyol doelt met name op de fikse uitglijder van omroep PowNed, dat lol had om een verdronken Syriër. “We zijn overgelaten aan anonieme nitwits die een verdronken tiener beledigen, alleen omdat ze het vluchtelingenbeleid afkeuren. Tragisch.” 

PowNed snapt de rechtse kiezer helemaal niet, aldus Akyol. “Alsof het allemaal militante vreemdelingenhaters zijn die zich slaafs laten informeren door de enige omroep die een beetje hetzelfde denkt.”

Iemand die rechts en redelijk denkt in medialand wordt nog steeds volledig aan zijn lot overgelaten, aldus Akyol. “De nuance en finesse leveren geen daverende cijfers op. Om die reden moet alles over de top, het liefst over een ethische grens.”

De ‘ondraaglijke lichtheid’ van omroep PowNed is vergelijkbaar met die van andere rechtse media, vindt hij. “Het gaat niet om een intellectueel discours, maar om het choqueren, lekker laten zien wat allemaal kan en mag.

Akyol vindt het opmerkelijk dat we als samenleving een flinke beweging naar rechts hebben gemaakt, maar ‘conservatieve omroepen, schrijvers en denkers verzuimen om hun plek op een gedegen manier op te eisen’.

De AD-column Medialand van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
13 Reacties op “Özcan Akyol: ‘Rechtse media stellen ernstig teleur’”


 1. Del van Laven

  De media zijn voor 80% linksdragend. Ik ben er wel aan gewend. Daarom lees ik ook geen kranten meer en kijk ik geen NPO/RTL meer.

 2. MMA

  Nu alleen nog oprotten van MC.

 3. gewoon

  Neen Del van Laven, je leest MC, das lekker informatief zo blijf je wel bekrompen.

 4. homo henkie

  die man die moet naar broeders en landgenoten in
  turkenland gaan kijken,
  daar dumpen ze de GELUKSZOEKERS na 5 jaar in de zee,
  [maarja links en christenen zijn ook zo lievvvvv voor deze NEDERturkie ]

 5. Domme henkie!

  “deze NEDERturkie”

  De rasechte Nederlander geeft het goede voorbeeld.

 6. B

  Leven en laten leven. De media is vooral links dus dan mag een rechts tegenwicht er best zijn. Natuurlijk was dat een vreselijk artikel maar het is door 1 iemand geschreven. We maken het veel te groot. De redacteur heeft dankzij al dit geklaag eindeloos veel views.

 7. Momo

  Alsof de serieuze rechtse media hier echt een kans krijgt.

 8. GW

  Hij heeft 100 procent gelijk.

  Ik zou mezelf als sociaal economisch links en cultureel rechts typeren of zoals Akyol zegt “rechts en redelijk”. Echter, er valt voor mij als mediajunkie helemaal niks te halen bij WNL, Geenstijl of Powned.

  Powned is een geldgraaiclub die alleen nog in naam bestaat. Nu is Dennis Schouten in tokkiebuurten erop sturen in de hoop op (Jerry! Jerry!) veel geduw en getrek voor de camera kennelijk het hoogst haalbare. Omhoogevallen studententv. Meer is het niet. En dat stuk over het verdronken kind was natuurlijk ranzig, goedkoop en puur effectbejag. Niet grappig, gewoon goor.

  Geenstijl was vroeger fris, brutaal en scherp. Vaak ook lomp en onbeschoft, maar omdat ze een nieuw geluid lieten horen en feilloos de hypocrisie in de media en politiek wisten bloot te leggen, nam ik dat voor lief. Na het Oekraïnerefendum steeg het succes Bart Nijman en Dijkgraaf naar het hoofd en initieerden ze het totaal kansloze Geenpeil. Nu zijn de meeste artikelen totaal niet meer door te komen, het aantal comments is sterk afgenomen en de nieuwe layout is fugly en gedateerd. Ze hadden het Rosanne Hertzberger/NRC/Volkskrant-verhaal kunnen aangrijpen voor een ludieke tegenactie. Misschien een pittig debat op tv. Maar nee, ze vervielen weer in het aloude, bekende “de mainstream-media mag ons niet, boehoe-jankverhaal” en dat was het. Het enige echt sterke merk dat ze nog hebben is Dumpert.

  WNL is een ingedutte, laaghangende prostaat-club. Met als vlaggenschip WNL op Zondag onder leiding van wereldvreemde, establishmentknuffelaar Rick (Hillary gaat absoluut winnen!) Nieman. Met inwisselbare, niet opzienbarende gasten (enkele uitzonderingen daargelaten) en niet bijster boeiende thema’s. WNL Opiniemakers was de uitgelezen kans geweest om hun journalistieke identiteit vorm te geven, maar fack, wat was dat slecht!

  Als Wierd Duk zich even kan lostrekken van de twitterfitties en alle beschimpingen die hij dan week na week meent te moeten retweetten, dan kan hij nog eens werk maken van zijn idee voor een interviewprogramma. Met zijn journalistieke inhoud en politieke antenne wordt het misschien dan nog wat. Eerste gast: Jordan Peterson alstublieft. Douglas Murray mag ook ;) .

 9. GW

  edit:referendum

 10. echtwaar

  Als je wat meer rechtse medie wil en je komt met dat onnozele WNL, tja dat schiet niet op.

 11. echtwaar

  @GW
  Heb je niets te doen of zo?

 12. Mariska

  Het is een beetje appels met peren vergelijken.

 13. Mr. Theo

  De MSM is compleet links. Ik zoek mijn heil op sites als Geen Stijl voor de geruststellende gedachte dat gelukkig niet iedereen in de wereld gek is geworden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.