Özcan Akyol: ‘Rechtse media stellen ernstig teleur’

Özcan Akyol heeft het idee dat de media nog altijd geen goede afspiegeling van de samenleving vormen. Er zijn nu weliswaar rechtse media, maar die stellen inhoudelijk vaak ernstig teleur. Dat zegt de AD-columnist vandaag in de krant. Akyol doelt met name op de fikse uitglijder van omroep PowNed, dat lol had om een verdronken Syriër. “We zijn overgelaten aan anonieme nitwits die een verdronken tiener beledigen, alleen omdat ze het vluchtelingenbeleid afkeuren. Tragisch.” 

PowNed snapt de rechtse kiezer helemaal niet, aldus Akyol. “Alsof het allemaal militante vreemdelingenhaters zijn die zich slaafs laten informeren door de enige omroep die een beetje hetzelfde denkt.”

Iemand die rechts en redelijk denkt in medialand wordt nog steeds volledig aan zijn lot overgelaten, aldus Akyol. “De nuance en finesse leveren geen daverende cijfers op. Om die reden moet alles over de top, het liefst over een ethische grens.”

De ‘ondraaglijke lichtheid’ van omroep PowNed is vergelijkbaar met die van andere rechtse media, vindt hij. “Het gaat niet om een intellectueel discours, maar om het choqueren, lekker laten zien wat allemaal kan en mag.

Akyol vindt het opmerkelijk dat we als samenleving een flinke beweging naar rechts hebben gemaakt, maar ‘conservatieve omroepen, schrijvers en denkers verzuimen om hun plek op een gedegen manier op te eisen’.

De AD-column Medialand van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen