Jurgen van den Berg: ‘Ik werk meer dan Van Nieuwkerk’

Foto: RTLJurgen van den Berg, die elke dag dé ochtendspits-show van Radio 1 maakt, vindt het opvallend dat de salarissen bij NPO-televisie veel hoger liggen dan bij NPO-radio. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. Matthijs van Nieuwkerk is na koning Willem-Alexander de best betaalde man in de Nederlandse (semi)publieke sector met een salaris van 580.000 euro per jaar. Van den Berg krijgt een stuk minder. “Bij Radio 1 word ik gewoon netjes volgens de cao betaald“, vertelt hij.

De cao schrijft geen 580.000 euro per jaar voor voor Van den Berg. “Ik klaag nergens over, maar als je kijkt wat wij ervoor doen, is dat misschien best te vergelijken met een actualiteitenprogramma op tv. Toch wordt er anders naar gekeken.

Radio wordt volgens hem ondergewaardeerd. “Laat me niet zo’n Calimero zijn die dat roept, maar het gaat in Hilversum vooral over tv natuurlijk.”

Het is altijd heisa: De wereld draait door is alweer op zomerreces. Alle respect en hulde voor Matthijs van Nieuwkerk – want elke avond daar zitten onder die druk, is niet niks, en waarschijnlijk zouden de mensen van DWDD best een langer seizoen willen maken, dus het is ook een NPO-ding – maar het Radio 1 Journaal is elke dag 3,5 uur live, 5 dagen per week, 52 weken per jaar.”

Daar wordt ook scherp geïnterviewd, daar wordt ook verwacht dat je mensen meeneemt in een gesprek, daar zijn ook veel luisteraars. Als ik iemand interview die een boek heeft geschreven, wil ik dat boek ook minimaal voor een groot deel gelezen hebben“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Van Nieuwkerk geniet momenteel van een drieënhalve maand durende zomervakantie.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen