Jan Roos huilde drie dagen om verkiezingsnederlaag

Jan Roos, oud-verslaggever van het PowNews, heeft dagenlang gehuild om zijn verkiezingsnederlaag in maart. Dat bekent hij in gesprek met RTL Nieuws. Na een maandenlange campagne eindigde Roos’ partij VNL bij de verkiezingen met nul zetels en dat heeft hem behoorlijk geraakt. “Ik heb na de verkiezingen zo’n drie dagen lang in mijn bed liggen huilen. Verdriet en ontzetting dat je na negen maanden keihard werken geen resultaten hebt behaald“, zo laat de oud-tv-maker weten.

Keer op keer werd Roos tijdens de campagne geconfronteerd met zijn clowneske PowNed-verleden. “Ik had al die cijfers uit mijn hoofd geleerd, maar dat imago bleef me inderdaad achtervolgen. Ik kreeg steeds weer vragen over wat ik vijf jaar geleden heb gedaan. Ik ben niet van die rol van vroeger afgekomen.

Na de verkiezingsnederlaag is Roos opvallend weinig op de buis verschenen. “Je moet even tijd hebben om naar jezelf te kijken. Die periode van rust had ik wel nodig om deze drol door te slikken.

Roos denkt dat hij iets te ambitieus is geweest. “Kijk, ik had natuurlijk een gigantisch succes behaald met dat Oekraïne-referendum. Misschien denk je dan te makkelijk: dat trucje gaan we nog een keer uitvoeren. Misschien heb ik mezelf wat overschat. Daar moet je eerlijk over zijn.

Deze maand begint Roos het onlineplatform La Vie Jan Roos.

Lees ook: Jan Roos stopt als politicus: ‘NOS-debat hielp niet mee’ (vrijdag)

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen