Vlaming ergert zich aan NOS Teletekst

Peter Vandermeersch, de Vlaamse baas van het NRC Handelsblad, is niet blij met NOS Teletekst. De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck wordt daar namelijk een ‘Vlaamse’ genoemd. Dat laat de krantenbaas weten op Twitter. Vandaag werd bekend dat Op De Beeck de auteur is van het Boekenweekgeschenk 2018 en dat vond de NOS een 101 waard. ‘Vlaamse schrijft Boekenweekgeschenk’, is er te lezen. Maar dat schiet bij Vandermeersch compleet in het verkeerde keelgat.

Vandermeersch vindt het niet leuk dat een Vlaming door onze publieke nieuwsdienst een Vlaming wordt genoemd. “Zouden we ook schrijven ‘Nederlandse schrijft Boekenweekgeschenk’? #ergernisje“, briest de krantenbaas.

Andere twitteraars verbazen zich erover hoe je je daar in godsnaam aan kunt ergeren. “We zeggen ook ‘Vlaming wint Nationaal Dictee’ en dan realiseren we ons dat men daar beter Nederlands spreekt/schrijft“, zegt ene Marko.

En Freek: “Ik bergrijp je ergernis niet, wat is hier precies ergerlijk aan?

Volgens journaliste Rianne is het gewoon een kwestie van opmaak. Op de Beeck had volgens haar nooit op één regel gepast. “Ik denk echt dat het hier een ruimte-dingetje was.

Foto: VARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen