Van Erven Dorens: ‘5 Jaar Later kan ook nog naar SBS’

Het praatprogramma 5 Jaar Later kan altijd nog naar SBS 6 verhuizen als het bij RTL 4 niets wordt. Dat grapte Beau van Erven Dorens vanochtend op Radio 538. Maandagavond werd duidelijk dat 5 Jaar Later verhuist van NPO 1 naar RTL 4 en Van Erven Dorens de opvolger is van Jeroen Pauw. Medio november gaat Van Erven Dorens de mensen interviewen die Pauw vijf jaar geleden heeft geïnterviewd. Hij heeft recentelijk al wel gesprekken opgenomen met BN’ers die hij over vijf jaar weer wil terugzien.

Maar zit de wispelturige Van Erven Dorens zelf over vijf jaar nog wel bij RTL? “Ha ha! Dat is een goede, maar dat maakt ook niet uit, want ik ga straks ook putten uit de gesprekken die mijn voorganger Jeroen Pauw vijf jaar geleden heeft gevoerd. Stel je voor dat het nou allemaal heel verkeerd uitpakt, dan kan altijd Kees Tol nog mijn interviews afmaken van vijf jaar geleden.

Van Erven Dorens is trots op de show. “Ik ben onwijs vereerd uiteraard. Ik heb mijn hele leven naar dat programma gekeken en nu mag ik het zelf doen. Dat vind ik geweldig.

Tot nu toe verlopen de opnames goed. “Ik heb al een heleboel gesprekken gehad met mensen. Echt prachtige gesprekken. Dat komt niet door mij, maar omdat de mensen zich kwetsbaar opstellen. Het interview gaat immers vijf jaar lang in een kluis.”

Pauw heeft Van Erven Dorens niet zelf aangedragen. “Dat denk ik niet, maar ik denk wel dat hij goedkeuring moest geven. Wij liggen elkaar goed. Jeroen en ik kunnen het goed met elkaar vinden. Ik hoop hem binnenkort eens goed uit te kunnen horen over zijn ervaring. Hij was fantastisch in het programma.”

RTL 4 gaat 5 Jaar Later, net als NPO 1 deed, uitzenden aan het eind van het jaar. “We zitten er nog over na te denken hoe we het precies gaan doen. Dat hangt van RTL af. Maar het zou tien dagen achter elkaar kunnen.”

Foto: RTL

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen