Geert Wilders vindt buitenlandse media kritischer

Geert Wilders vindt journalisten van buitenlandse media kritischer dan die van de Nederlandse media. Dat heeft de PVV-leider gezegd in het PowNed-programma van Maxim Hartman en Rutger Castricum. Castricum vroeg aan Wilders waarom hij zoveel buitenlandse media te woord staat, terwijl hij de ene na de andere uitnodiging van de vaderlandse pers afslaat. Zijn de buitenlandse media soms ‘minder zeikerig’? “Ze zijn niet veel prettiger of onprettiger dan de Nederlandse pers.”

Wel is de buitenlandse pers een stuk kritischer, aldus Wilders. “Ze zijn vaak harder. Zeker de Angelsaksische pers. Dat is ook wel leuk. De Britse en Amerikaanse media zijn vaak wat steviger dan jullie watjes. Het is wel waar“, lacht hij.

Wilders staat de buitenlandse media te woord, omdat hij het onbeleefd vindt om hen steeds te weigeren. “Ik heb ontzettend veel verzoeken gekregen de afgelopen weken. Ik vind het heel onbeleefd om elke keer niet op te nemen of ze met een kluitje in het riet te sturen.”

Of hij soms voorsorteert op een buitenlandse carrière? “Nee, het is een idee, maar dat gaat nog heel lang niet gebeuren. Ik sta ook gewoon de Nederlandse pers te woord, zoals u nu.”

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen