Rutger Castricum tegenwoordig minder snel ‘rellerig’

Rutger Castricum heeft het idee dat hij milder is geworden. Hij houdt nog steeds van rellen, maar doet dat tegenwoordig bewuster. Dat heeft de PowNed-journalist gezegd op Radio 2. Castricum jaagde vroeger de ene na de andere politicus op de kast, maar tegenwoordig lijkt hij iets minder controverse te veroorzaken. Dat klopt volgens de tv-maker wel een beetje. “Het is wel zo – en daar ben ik ook eerlijk in: in het begin deed ik het eerder nu. Ik kijk nu wel eerder of ik een punt heb“, zo laat hij weten.

In het verleden was Castricum meer aan het rellen om het rellen. “Voorheen was ik nog wel een beetje onbevangen en kleunde ik er sneller in. Dat doe ik nu minder.”

Deze week werd bekend dat Castricum samen met Maxim Hartman een programma gaat maken in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart. “Vanuit de omroep was het belangrijk dat er iemand bij was die nog wel kon rellen.

Op de vraag of het Castricum makkelijk lukt om politici te spreken te krijgen, antwoordt hij: “Dat lukt wel, maar vooral wel als ik op ze afloop. Als ze terugrijden van het lijsttrekkersdebat in Groningen, maak ik nog steeds leuke televisie met ze, vind ik. Maar bellen of een afspraak maken doen ze niet.”

Of hij zelf al weet wat hij gaat stemmen? “Nog niet helemaal. Ik weet wel de richting. Het is niet per se rechts bij PowNed. Dat hoeft zeker niet, nee.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen