Penoza-schrijver woest op Sinterklaasomroep NTR

Het feit dat de NTR nog niet wil verklappen wat het Sinterklaasjournaal dit jaar met Zwarte Piet gaat doen, wekt irritatie op bij een aantal mensen. Willem Bosch, schrijver van NPO-series als Penoza, Feuten en Van God Los, is één van hen. Dat laat hij blijken op Twitter. Het Sinterklaasjournaal wil de spanning opbouwen tot de eerste aflevering op 9 november. “Dit is zo’n bizarre opstelling van NTR. We vinden het niet spánnend? Niemand vindt dit een léuke discussie, NTR“, zegt Bosch.

Bosch begrijpt helemaal niets van deze opstelling van de NTR. “Waarom doen ze dit nou. Dat is die Ajé Bosschhuizen (eindredacteur van het Sinterklaasjournaal, red.) hoor. Die denkt: we houden de mensen in spanning! Terwijl helemaal niemand daar op zit te wachten.

Hij hoopt dat het Sinterklaasjournaal uiteindelijk het voorbeeld volgt van RTL, dat heeft besloten om Zwarte Piet af te schaffen. “Wel echt fúcking gênant als straks de NTR de enige is die het nog níet heeft aangepast. Vraag me af of Ajé Bosschhuizen nog steeds denkt dat het een discussie is die alleen in de grachtengordel gevoerd wordt.

De tv-maker vindt het ‘heel pijnlijk dat de NTR zo achter de rest aanloopt’. “Dan vraag je je toch waarom we überhaupt een NPO hebben.

Als het aan Bosch ligt, komt de NTR alsnog met een verklaring op de proppen. “Zég het gewoon NTR. Waarom zou je mensen in de spanning houden hierover.

Hanneke Groenteman meldde maandag in DWDD uit ‘heel goede bron’ vernomen te hebben dat Zwarte Piet er ook bij het Sinterklaasjournaal heel anders uit gaat zien, maar de NTR wil daar niet op reageren.

Sinterklaasjournaal-presentatrice Dieuwertje Blok wil ook niet reageren. “Juist omdat er – zoals nu – weer gedoe van komt. Je ziet het vanzelf wel. De beslissing is zo genomen”, zegt ze in het AD.

Eerder mengde Bosch zich ook al in de homoseksrel rond de dramaserie La Famiglia van AvroTros.

Foto: NTR/Wim Kluvers

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen