Rob Trip schnabbelt bij de overheid: +7000 euro

Foto: Stefan HeijdendaelRob Trip, presentator van het NOS Journaal, heeft 7.260 euro ontvangen van het ministerie van Financiën voor een schnabbel bij de Belastingdienst. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Trip, die op 1 maart 2012 een managementdag van de douane voorzat, is niet de enige nieuwslezer die schnabbelt bij de overheid. RTL-nieuwslezer Roelof Hemmen praatte in december 2014 de jaarafsluiting van de Belastingdienst aan elkaar en kreeg daarvoor een vorstelijke beloning van 6.050 euro.

De optredens van Trip en Hemmen bij de overheid zijn discutabel in verband met belangenverstrengeling. De Volkskrant merkt op dat Trips collega Sacha de Boer het Achtuurjournaal op de dag dat Trip zijn schnabbel had, opende met de zin: ‘Het kabinet Rutte moet op zoek naar miljarden.’

Er worden wel meer journalisten ingehuurd door de overheid. Charles Groenhuijsen verdiende in de periode 2011 tot 2014 maar liefst 62.670 euro aan schnabbels bij de overheid. Wouke van Scherrenburg is de nummer twee met 26.444 euro.

Andere bekende namen op de lijst zijn Astrid Joosten (13.908 euro), Pernille La Lau (10.890 euro), John van den Heuvel (7.865 euro) en Jort Kelder (6.000 euro).

Het is volgens de krant evident dat de overhoud zich niet houdt aan de eigen voorschriften bij het inhuren van journalisten. In 2004 besloot toenmalig minister Gerrit Zalm geen journalisten meer in te huren. “Een principiële kwestie.

De Rijksoverheid gaat zijn eigen richtlijn opnieuw onder de aandacht brengen bij de ministeries.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen