Utopia-schandaal alsnog in RTL Boulevard

Foto: EORTL Boulevard besteedt vanavond alsnog aandacht aan het Utopia-schandaal in Duitsland. Dat heeft de showrubriek van RTL 4 laten weten. De media in Duitsland pakten maandagmiddag groots uit met het nieuws dat Newtopia, zoals de Duitse versie heet, in scène lijkt te worden gezet, maar RTL Boulevard liet het nieuws maandagavond links liggen. Presentator Winston Gerschtanowitz is als directeur bij productiehuis Talpa nauw verbonden met het programmaformat van John de Mol.

Op de livestream van Newtopia was per ongeluk te zien én te horen hoe een productiemedewerkster een uur lang overleg voerde met de kandidaten. Tijdens dat overleg werd ook gezegd dat dit soort geheime ontmoetingen ook bij het Nederlandse origineel plaatsvinden.

Kijkers in Duitsland zijn woest en noemen Newtopia nu Faketopia. Ruim 24 uur nadat het nieuws bekend werd, wordt het schandaal alsnog opgepakt door RTL Boulevard, dat spreekt van een ‘vette rel’. “Realityshow? Welnee, scripted!”, stelt de showrubriek op zijn website.

Volgens Talpa gaat het om een incident te wijten aan een menselijke fout. De programmamedewerkster zou dronken geweest zijn.

RTL Boulevard belooft ‘het hele verhaal’ te behandelen.

Lees ook
Talpa betreurt manipuleren Utopia (gisteren)
Utopia valt door mand in Duitsland: in scène gezet (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen