Jack van Gelder moe van kreet ‘van ons belastinggeld’

Jack van Gelder wordt moe van mensen die constant roepen dat Publieke Omroep-programma’s of evenementen ‘van ons belastinggeld’ worden gemaakt. Dat heeft de NOS-ster laten weten op Radio Veronica. De NOS organiseerde deze week een feestje, volgens een Veronica-dj ‘van ons belastinggeld’. “Dat is werkelijk zo’n ongelooflijk gelul. De mensen betalen op jaarbasis voor Studio Sport 7,50 euro. Op jaarbasis, hè. En niet eens per persoon, maar per gezin“, aldus Van Gelder. 

Volgens Van Gelder is het belangrijk dat het eredivisievoetbal bij de NOS blijft en niet naar een commerciële zender verhuist. “Die hebben het al geprobeerd, hè, maar het flopte allemaal. Ik denk dat het eredivisievoetbal erbij gebaat is om op een zo sterk mogelijk kanaal te zitten, zodat de exposure die ze nastreven optimaal is.”

Dat is nou eenmaal bij de NOS, aldus Van Gelder. “Dat is zo gegroeid. Daarom denk ik dat het goed is dat de ene dit doet en de ander dat doet.”

Volgens Van Gelder is de NOS de ster in nieuwsvoorziening. “Als er groot nieuws is in de wereld, en NOS, RTL en SBS zenden tegelijk uit, dan zit het merendeel van de mensen nog NOS te kijken.”

Of dat met kwaliteit of gewoonte te maken heeft, is moeilijk te bepalen, maar het is een feit.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen