Rick Nieman: ‘Beveiliging Media Park lachertje’

Foto: Nick van OrmondtRick Nieman vindt de beveiliging van het Media Park erg tekortschieten. Dat zegt hij in De Telegraaf. Nieman kwam met een extra uitzending toen er een gijzeling bij de NOS plaatsvond. “Ik ben geschrokken en tegelijkertijd ook opgelucht dat het om een ’gekkie’ blijkt te gaan, zoals dat dan heet. Maar ik ben het van harte eens met het verhaal in jullie krant van gisteren, waarin wordt beschreven dat de beveiliging van het Media Park een lachertje is. Dat roep ik al jaren“, vertelt hij.

De NOS stelt dat het pand al genoeg beveiligd is, maar je tegen een man met een wapen niets kunt doen. “Hoezo, je kunt je niet wapenen tegen een man met een pistool? Dat kan wel: kijk naar Amerika, kijk naar Israël. Daar staan op cruciale plekken bewapende beveiligers en detectiepoortjes.”

Dat moet hier ook komen, vindt Nieman. “Die controle kost je hooguit vijf minuten. Wat dat betreft zijn we ontzettend naïef in Nederland. Het is hoog tijd dat we hier ook dit soort maatregelen gaan treffen.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen