Henny Huisman vindt Jamai Loman tekortschieten als presentator

Henny Huisman kijkt er niet raar van op dat de kijkcijfers van Lego Masters zijn ingestort onder leiding van Jamai Loman. “Het is een leuke jongen, maar zo’n show presenteren is wel iets anders.”

Jamai Loman en Henny Huisman © RTL, NPO

Het is een flinke tegenvaller voor RTL 4 dat de voormalig kijkcijferhit Lego Masters dit seizoen zo slecht gescoord heeft. De belangrijkste verandering aan het programma is dat de presentatie is overgenomen door Jamai Loman. Voorheen werd de show aan elkaar gepraat door zijn oudere collega Martijn Krabbé.

Tekortschieten

RTL 4 heeft volgens Henny Huisman een misstap begaan door Jamai neer te zetten als presentator. “Bij een goed format denken sommige mensen dat iedereen het wel zou kunnen presenteren, maar dan onderschat je het ontzettend. Een format is het allerbelangrijkste, maar de persoon die het doet, kan het maken of breken.”

Hij vervolgt in de Weekend: “Neem bijvoorbeeld Lego Masters. Met Ruben Nicolai was dat een groot succes, maar met Jamai Loman niet. Dat is een leuke jongen en een goede zanger, maar Lego Masters presenteren is natuurlijk wel iets anders.”

‘Ruben is beter’

Ruben is daar gewoon veel beter in, vindt Henny. “Die heeft veel humor en zelfspot. The Masked Singer doet hij ook goed, met die steken onder water richting de jury. Jamai, die het programma echt wel zo goed mogelijk probeert te doen, is daarin heel anders dan Ruben. Dan zie je toch dat hij daarop wordt af gerekend.”

Henny wijst in dit verband ook op het programma Korenslag dat hij vroeger presenteerde. Dat programma werd na een paar succesvolle seizoenen overgenomen door Marc Dik. “Toen ze er een EO-figuur als presentator neerzetten, was de sjeu er wel een beetje af.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Henny Huisman basht aan de lopende band BN'ers. Juicy of beetje sneu?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen