Johan Derksen (74) prijst jonge prinses Alexia (18): ‘Lekker kontje’

Johan Derksen (74) heeft gisterenavond een gewaagde grap gemaakt in Vandaag Inside. De voetbalkenner merkte terloops op dat de jonge prinses Alexia (18) een ‘lekker kontje’ heeft.

Johan Derksen, Alexia, Rick Evers © SBS 6, NOS

Prinses Alexia heeft gisteren haar debuut gemaakt op Prinsjesdag. De een vindt haar een tikje arrogant overkomen, de ander vindt haar juist heel mediageniek. Eén ding is zeker: ze is nog maar net 18 jaar oud en dan past natuurlijk enige terughoudendheid met oordelen en veroordelen in de media. En met het becommentariëren van haar uiterlijk…

Prachtige Alexia

De mannen van Vandaag Inside hebben daar geen boodschap aan. Koningshuisdeskundige Rick Evers brengt Alexia ter sprake in de uitzending van gisteren. “Ik vond dat de koningin er vreselijk uitzag. Alle respect voor Claes Iversen, dat is echt een topcouturier, maar ik vond het er echt niet uitzien. Alexia vond ik er prachtig uitzien.”

Daar is Johan Derksen het mee eens. “Ja, maar die heeft ook de uitstraling.”

Wilfred Genee: “Ja, iedereen fan van Alexia hier aan tafel?”

Glazen koets

Tafelgast Job Knoester leeft mee met Alexia. “Ja, goed gedaan, alleen ik vind het heel sneu voor zo’n meisje. Ben je 18 jaar, sta je daar en word je uitgefloten.”

Johan: “Ja, maar zo’n meisje moet ook in zo’n glazen koets gaan zitten en als een apie gaan zitten zwaaien, weet je wel. Dan denk ik: dat doe je zo’n kind toch niet aan? Is er nou niet eens iemand in die familie die zegt: ‘Aan die onzin doe ik niet meer meer’? En laat ze volgend jaar nou eens sportief zijn. Het is om de hoek. Laat ze eens op de fiets gaan!”

Kardashian

Rick begint dan over het uiterlijk van Alexia. “Ik vind haar al jaren best wel interessant, want ze heeft haar looks mee en ze weet er ook heel goed gebruik van te maken. Sommige mensen noemen haar ook wel de Kardashian onder de Oranjes.”

Johan vindt Alexia er dermate goed uitzien dat zij volgens hem meer geschikt is voor de rol van koningin: “Vind je niet eigenlijk dat ze meer geschikt is om koningin te worden met haar verschijning dan haar oudere zus?”

Lekker kontje

Rick stelt dat Alexia haar fysieke verschijning ook actief inzet. “Normaal gesproken als je gaat poseren, kijk je recht vooruit in de camera. Ik zag vorige week toen ze een schip ging dopen – en ik zie het eigenlijk al jaren bij fotosessies – dat ze juist zo opzij gaat staan en dan ook haar achterkant gebruikt.”

Dan zegt Johan over de 56 jaar jongere Alexia: “Ze heeft toch een lekker kontje? Mag toch?”

Er gaat wat ongemak door de studio. René van der Gijp: “Achterkantje.”

Pluspunten

Rick: “Ik hoorde veel mensen vandaag inderdaad over de pluspunten van Alexia.”

Wilfred: “Die zitten achterop, zeg jij?”

Rick: “Onder andere…”

Wilfred: “Ik had het niet verwacht dat jij dat ook in de gaten hield.”

René: “Hij kijkt naar kontjes! Hahahaha!”

Opvallend genoeg is de aflevering van Vandaag Inside niet in zijn geheel terug te kijken – er zijn slechts 11 minuten online geplaatst – maar dat lijkt toeval. Het bewuste fragment is namelijk door Shownieuws losgeknipt en als fragment online gezet.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen