Erica Meiland: ‘Chantal Janzen grossiert in domme opmerkingen’

Erica Meiland is totaal niet onder de indruk van Chantal Janzen. Jarenlang zag ze de presentatrice graag voorbijkomen op televisie, maar nu vindt ze haar eigenlijk vooral een domme meid.

Chantal Janzen en Erica Meiland © RTL

Het boek van Erica Meiland zit vol met feministische teksten. In een van die teksten ageert ze tegen de islam, omdat dat volgens haar een cultuur is waarin vrouwen onderdrukt worden en waarin ze als ‘pinguïns’ over straat moeten lopen. Daarmee refereert ze aan vrouwen in een boerka. Ze vertelde er afgelopen oktober over in de talkshow van Eva Jinek.

Pinguïnpassage

Erica werd door zowel Chantal als Eva verguisd toen de pinguïnpassage ter sprake kwam. Inmiddels is het zo’n acht maanden later en is het leven weer teruggekeerd naar normaal voor de Meilandjes, maar rondom die uitzending was de situatie enorm bedreigend voor de tv-familie. En Chantal heeft daar volgens Erica ook aan bijgedragen.

De Meiland-moeder vertelt in De Telegraaf: “Ik zat voor het boek bij Jinek. Zij pikte er dat stukje over moslimvrouwen in boerka’s uit. Prima. Ik zit daar en zij mag mij alles vragen. Dan heb je naast je Chantal Janzen – ik vond haar altijd heel leuk, grappig en mooi – grossierend in domme opmerkingen.”

Domme meid

Die Chantal (43) is echt een domme meid, vindt Erica (58). “Ze had zich niet in het onderwerp verdiept, kraamde onzin uit, alleen om toch vooral maar te deugen.”

Maar heeft Chantal dan niet gelijk dat de pinguïnpassage wat ver ging? “Toen Wim Sonneveld de grap maakte over nonnen die voor pinguïns werden aangezien, werd er alleen maar gelachen. Maar nonnen zijn katholiek, niet islamitisch. Dat zal het verschil wel zijn.”

‘Kijk je uit?!’

Erica heeft zich rondom die uitzending van Jinek behoorlijk onveilig gevoeld. “Ik was de studio nog niet uit of mijn kinderen begonnen te appen: ‘Allemaal reacties, blablabla. Kijk je uit, op de terugweg?’ Ik dacht: hoezo? Maar er liep al een man van de beveiliging mee naar mijn auto.”

Ze besluit: “Het werd me eens te meer duidelijk dat sommige moslims behoorlijk agressief kunnen worden als je dingen hebt gezegd die hun niet aanstaan.”

Interview

Het Telegraaf-interview met Erica Meiland:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Erica Meiland denkt dat Chantal Janzen haar aanviel om te deugen. Denkt u dat ook?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen