Johnny de Mol mogelijk tóch niet terug: ‘Duidelijkheid in augustus’

Het is tóch niet duidelijk of Johnny de Mol na de zomer terugkeert als presentator van HLF8. Dat wordt volgens zijn vervanger Leonie ter Braak pas medio augustus duidelijk. “Ik heb geen idee.”

Johnny de Mol © SBS 6

Hélène Hendriks riep vorige week dat Johnny de Mol na de zomer weer terugkeert als presentator van HLF8. Dat is volgens Angela de Jong opvallend, omdat hij is gestopt vanwege beschuldigingen van zware mishandeling, poging tot doodslag en seksueel wangedrag en al die beschuldigingen er nog steeds liggen.

Johnny terug?

Wat zegt Leonie ter Braak ervan? Zij heeft HLF8 na Johnny’s vertrek afwisselend met Hélène gepresenteerd. Gaan ze de talkshow na de zomer dan met z’n drieën presenteren? “Ja, die hele details weet ik niet. Ik vind het een heel leuk programma om te doen, dus ik sta er sowieso wel voor open”, zegt ze in de rubriek In De Wandelgangen.

Keert Johnny nou wel of niet terug? “Daar kan ik ook helemaal geen zinnig woord over zeggen, hoe deze zomer verloopt. Ik weet het niet, geen idee. Je weet toch hoe dat gaat? Zoiets wordt altijd duidelijk in augustus ongeveer of een week voordat je op zender gaat, toch? Dat is niet nieuw.”

Met z’n drieën

Leonie zegt dat ze in elk geval al wel gevraagd is voor de presentatie. “Als het goed is wel, ja. Vanaf september.”

Wilfred Genee: “Maar waarom roept Hélène dan dat Johnny het alleen gaat doen? Jullie gaan het gewoon met z’n drieën doen dus?”

Leonie: “Nou ja, ik weet wel dat ik af en toe HLF8 moet presenteren als Johnny of Hélène niet kan, dus ja.”

Pauw reageert

Jeroen Pauw, de producent van het programma, kan voor de camera van De Telegraaf ook nog geen duidelijkheid geven over Johnny’s positie. “Dat ligt aan situaties en kwesties die buiten mij liggen, dus daar kan ik niks over zeggen. (…) Ik vind dat Hélène Hendriks en Leonie… Eigenlijk doen ze het alle drie goed. In die zin hebben we een luxeprobleem.”

Kan Hélène niet gewoon beter solo op deze talkshow gezet worden? “Gezamenlijk met de anderen. Wat mij betreft dan.”

Johan Derksen: “Jeroen is natuurlijk de producent en die is als de dood dat het programma verdwijnt.”

Spannender

Het is nog best opvallend dat HLF8 terugkeert, want de kijkcijfers waren niet denderend. Jeroen: “Het eerste seizoen van een nieuwe talkshow is natuurlijk altijd lastig en de eerste hobbel hebben we genomen, namelijk: we mogen een tweede seizoen maken. “

Leonie denkt dat er wel wat kan worden verbeterd. “Spannender kan het wel, ja. Dat vind ik wel. Dat kan wel. Als ik vanuit mezelf kijk hoe ik aan zo’n tafel wil zitten, dan vind ik het wel leuk om hier en daar af en toe even wat te prikken. Het hoeft niet op de man, maar het mag wel een beetje schuren, ja. Dingen mogen wel gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie ziet u het liefst als HLF8-host?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen