Katja Schuurman flink onder vuur vanwege ‘walgelijke’ reclameshoot

Katja Schuurman ligt flink onder vuur vanwege een fotoshoot voor het schoenenmerk Van Bommel. Ze is daarvoor helemaal naar een lokaal dorpje op het Afrikaanse Zanzibar gevlogen.

Katja Schuurman © Instagram

De nieuwe reclameshoot van Katja Schuurman voor schoenenmerk Van Bommel zorgt voor flink wat kritiek. De mensen vinden niet alleen de setting discutabel, maar wijzen ook op de locatie van de shoot. Terwijl Katja andere mensen maant om hun CO2-uitstoot terug te brengen, vliegt ze zelf 15.000 kilometer om twee sandalen op de foto te laten zetten.

Twee figurantjes

Een kritische tweet van ‘stylistoloog van de sterren’ Nienke is inmiddels al duizenden keren geliket en honderden keren geretweet. Ze deelt de fotoshoot van Katja en schrijft erbij: “Katja Schuurman en Floris van Bommel maken reclame voor sandalen naast kindjes zonder schoenen in Zanzibar. What a time to be alive.”

Journalist Chris Klomp: “Dat ook werkelijk niemand dacht: dit komt misschien niet heel erg ontzettend sympathiek over zo.”

Superhuisvrouw: “Wat zouden de 2 figurantjes gekregen hebben?”

En Sam: “Waarschijnlijk, of ik weet het wel zeker, zonder consent van de ouders van deze kindjes, worden zij dus nu overal tentoongesteld…”

Smakeloos

Ongelooflijk smakeloos, vinden de mensen het. “Dit verdient zeker niet de schoonheidsprijs, maar het omkijken van Floris is een groter probleem dan dat de kinderen geen schoenen aan hebben”, zegt Yvonne. En Janet: “Ja dat omkijken! Ik kan er gewoon niet naar kijken.”

Elianne: “Ach, toch lief dat ze de maker van de schoen ook in beeld brengen. Geeft meteen aan dat we misschien minder moeten uitbuiten.”

Ruben: “Katja Schuurman… oprichtster van Return to Sender *facepalm*.”

En Arthur: “Man man man; dat dit nog kan gebeuren.”

Vliegen naar Zanzibar

Het is bovendien gênant dat Katja hier helemaal voor naar Zanzibar vliegt, vinden velen. Don Inigo: “Los van de setting, waarom moet je in vredesnaam met een hele ploeg naar Zanzibar om een paar sandalen te fotograferen? Wat is de boodschap hier? ‘Vliegtax is voor paupers’? 🤷🏻‍♂️”

Martine vindt het zonde van de vliegtickets. “Voor dat geld had je voor het hele dorp schoenen kunnen kopen. Heel jammer.”

Fotoshoot

De bekritiseerde fotoshoot van Katja:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Katja Schuurman vliegt naar Zanzibar om in een arm Afrikaans dorpje reclame te maken voor dure Van Bommel-sandalen. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen