Clarice Stenger wil meer aandacht voor het leed van Lil Kleine

Clarice Stenger vindt dat er in de media meer aandacht moet zijn voor het leed van Lil Kleine. “Er is niemand die ’s ochtends denkt: goh, ik ga vandaag eens even mijn man of vrouw in elkaar slaan.”

Clarice Stenger en Lil Kleine © RTL Boulevard

Jaimie Vaes is op een genadeloze wijze mishandeld door Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine. Toch is zij volgens RTL Boulevard-advocaat Clarice Stenger niet het enige slachtoffer in deze zaak. Ze vindt dat de nuance ontbreekt en er ook aandacht moet zijn voor het leed van de plegers van huiselijk geweld.

Menselijke maat

Het komt altijd ergens vandaan, legt Clarice uit in Veronica Superguide. “De menselijke maat mag niet uit het oog worden verloren. Laatst hadden we de aanhouding van Lil Kleine, waarbij ik zei dat het ook goed is om oog te hebben voor de pleger van huiselijk geweld.”

Daar staat Clarice nog steeds achter. “Er is niemand die ’s ochtends denkt: goh, ik ga vandaag eens even mijn man of vrouw in elkaar slaan. Op het moment dat wij die plegers altijd maar als dader blijven zien en dat als maatschappij massaal afkeuren, dan is het voor de slachtoffers van huiselijk geweld nog véél moeilijker om naar de politie te gaan.”

Onderbuikgevoel

Het verguizen van daders als Jorik is alleen maar nadelig voor slachtoffers als Jaimie, denkt Clarice. Zij vreest dat het tot minder aangiftes leidt. “Want dan denk je: als mijn echtgenoot en de vader van mijn kinderen zo verguisd wordt, dan zet ik die stap maar níet.”

De drek die Jorik over zich heen krijgt gaat volgens Clarice te ver. “Mensen gaan zó op hun onderbuikgevoel af. Als je een nuancering aanbrengt, dan neem je het op voor de verdachte, ben je te soft, et cetera.”

Glennis Grace

Jarenlang kwamen BN’ers vrij makkelijk weg met wangedrag, maar tegenwoordig worden ze aan de schandpaal genageld. Dat vindt Clarice geen prettige ontwikkeling.

Wat vindt ze in dat licht van de roep om Glennis Grace te cancelen na haar knokpartij in de Jumbo? “Ons kantoor staat Glennis Grace bij, dus daar zeg ik niets over.”

Thailand

Jorik is momenteel in Thailand, officieel om zijn leven te verbeteren. Daar merkt Jaimie naar eigen zeggen nog niets van in haar communicatie met de rapper. Ze onthulde vorige week zelfs dat hij haar en hun kindje Lío uit huis wilde zetten.

De vriendengroep van Jorik is ondertussen druk bezig om Jaimie zwart te maken in de media. Eerst wisten ze al Shownieuws-deskundige Patty Brard te bespelen en afgelopen weekend spanden ze een juicekanaal voor hun karretje.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat er meer aandacht moet zijn voor het leed van Lil Kleine?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen