Katja Schuurman geeft stemadvies: ‘Er is één ding belangrijk’

RTL 4-ster Katja Schuurman geeft haar ruim 400.000 volgers op Instagram een duidelijk stemadvies. Er is volgens de presentatrice maar een ding écht belangrijk tijdens de huidige verkiezingen.

Katja Schuurman © William Rutten, RTL

Katja wijst op de klimaatcrisis. “Er is één ding echt belangrijk nu, en dat is het klimaat. Natuurlijk lijkt corona op dit moment het allerbelangrijkste, maar dat is – gelukkig – uiteindelijk vooral zorg voor de kortere termijn. Helaas komt er op het gebied van klimaat en milieu een veel grotere ramp op ons af.”

Vier partijen Katja-proof

Eigenlijk zitten we al middenin die ramp, zegt Katja. “Alleen lijkt die voor velen van ons nog niet zo zichtbaar. En dus is het van het grootste belang dat we onze C02 uitstoot terugdringen. Dat doen we niet alleen door minder uit te stoten, maar ook door het laten groeien van bomen en planten.”

Slechts vier politieke partijen zijn Katja-proof. Ze wijst haar volgers namelijk in het bijzonder op het GroenLinks van Jesse Klaver, de Partij voor de Dieren van Esther Ouwehand, D66 van Sigrid Kaag en de PvdA van Lilianne Ploumen.

Katja’s vlieghobby

Het is wel merkwaardig dat Katja zo veel waarde zegt te hechten aan de klimaatcrisis, aangezien ze er zelf flink aan bijdraagt door continu in het vliegtuig te zitten, zowel privé als voor haar werk. Vorig jaar vloog ze nog van hot naar her voor de opnames van een amusementsprogramma op RTL 4.

Eind 2019 kwam Katja in het nieuws omdat ze zich misdragen zou hebben op een vlucht van KLM. Ze zou met iemand de liefde hebben bedreven op stoel 6K, maar de daarbij betrokken zakenman ontkende dat, net als Katja zelf.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen