Wolter Kroes: ‘Ik heb absoluut geen respect meer voor Ali B’

Wolter Kroes is al het respect voor Ali B verloren vanwege zijn rol in het misbruikschandaal rond The Voice of Holland. “Ik had ongelooflijk veel respect voor die man. Dat heeft hij vernacheld.”

Ali B en Wolter Kroes © AvroTros

Ali B blijkt toch niet zo’n leuke vent als heel veel mensen tot voor kort dachten. Hij is in de Tim Hofman-documentaire over het misbruikschandaal rond The Voice neergezet als een roofdier dat op slinkse wijze binnen weet te dringen in de privésfeer van jonge vrouwen om hen vervolgens te misbruiken. Er liggen twee aangiftes van verkrachting tegen hem.

Wolter sloopt Ali

Het is walgelijk, reageert Wolter Kroes in het weekblad Weekend. Hij zat anderhalf jaar geleden nog in Ali B Op Volle Toeren. “Ik heb een verschrikkelijk leuke tijd met hem gehad, maar als je je dan zo gedraagt en mits bewezen dit soort acties uithaalt, dan ben je in mijn ogen niets waard. Dan heb je het zelf verkloot en moet je op de blaren zitten.”

Wolter is enorm teleurgesteld in Ali. “Ik had écht niet verwacht dat hij met kandidaten zou gaan rotzooien. (…) Mocht het bewezen worden, dan is hij dit vak niet meer waard en denk ik niet dat hij nog terugkomt. En dat is dan maar goed ook.”

Vreemdganger

De verkrachtingsbeschuldigingen aan het adres van Ali B volgen na een periode van geruchten over ontrouw. “Hij is wel een womanizer. Als je hoort dat Ali al een paar keer is vreemdgegaan, sta je er minder van te kijken natuurlijk. Maar als je bekend bent, sta je niet boven alles en iedereen”, aldus Wolter.

Kennelijk denkt Ali dat hij alles kan maken, zegt de volkszanger. “Sommigen hebben dat gevoel omdat ze op handen worden gedragen.”

‘Klaar met die man’

Wolter denkt dat de carrière van Ali voorbij is. “Als hij het heeft gedaan, dan krijgt hij z’n straf vanzelf en is het klaar met die man. Met zijn carrière is het eigenlijk sowieso wel klaar, want wat er ook uitkomt, hij is al veroordeeld. Het kwaad is al geschied, hij hoeft hier niet meer over straat te lopen. Daarvoor is hij in zijn naam al te veel beschadigd.”

“Ik had ongelooflijk veel respect voor die man, hij heeft zich opgewerkt tot en waanzinnige zakenman en goede artiest, alles klopte. Dat heeft hij allemaal vernacheld. Ik heb natuurlijk absoluut geen respect meer voor zo iemand.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ali B alleen gecanceld moet worden als een rechter hem schuldig bevindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen