Tweede aangifte tegen Ali B in The Voice-zaak, RTL zet rapper opzij

Er is een tweede aangifte gedaan tegen Ali B in de misbruikzaak rond The Voice of Holland. “Ook nu ontkent de 40-jarige Ali B. de beschuldiging”, meldt het AD. RTL zet de rapper nu opzij.

Ali B © RTL

De carrière van Ali B staat met één been en vooroverhellend aan de rand van een enorm hoge klif. Er lag al een aangifte tegen hem bij het Openbaar Ministerie in Midden-Nederland en daar komt nu een tweede ‘Voice-gerelateerde’ aangifte bij, bevestigt het Openbaar Ministerie in Noord-Holland. Het betreft opnieuw Ali B, zegt zijn advocaat Bart Swier.

Ali ontkent alles

Ali blijft maar ontkennen. “Waar de aangifte precies over gaat, is onbekend. Eveneens is onduidelijk van wie de aangifte komt. De slachtoffers zouden morgen in het Youtube-programma BOOS vertellen over wat hen is overkomen”, meldt het AD.

Het schijnt dat Ali’s rol in dit programma van Tim Hofman het allergrootst is, groter nog dan die van Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen. RTL heeft er nu voor gekozen om de samenwerking op te schorten, laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Onrechtvaardig

Na de eerste aangifte liet Ali B weten het allemaal zo onrechtvaardig te vinden. “Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar.”

“Ik word hierdoor overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media. Maar de schade is wel aangebracht.”

Aanranding

Een paar weken geleden werd Ali B in het programma RoddelPraat nog beschuldigd van aanranding. Dat incident, waarbij twee meisjes mee zouden zijn gegaan naar zijn muziekstudio in Almere, zou buiten The Voice om hebben plaatsgevonden.

Er verschenen op juicekanalen vervolgens nog veel meer negatieve ervaringen met Ali, maar die werden – om onduidelijke redenen – in een mum van tijd weer verwijderd.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Twee aangiftes tegen Ali B. Carrière voorbij?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen