Geen zorgen over misbruik bij The Voice Senior: ‘Andere doelgroep’

Er wordt momenteel volop onderzoek gedaan naar seksueel wangedrag achter de schermen van The Voice, maar over de ouderenversie leven minder zorgen. “Dat is toch een andere doelgroep.”

The Voice Senior © William Rutten

Nu er sprake lijkt te zijn van grootschalig seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland, is het hele Voice-merk besmet geraakt in Nederland. Het betekent sowieso het einde van The Voice Kids, verwacht mediajournalist Mark Koster. “Want wie stuurt zijn kind naar dat programma?”

Andere doelgroep

Over de kandidaten van The Voice Senior leven minder zorgen. De grijpgrage handjes van hitsige Voice-medewerkers lijken hun weg niet te vinden naar kandidaten van zestig jaar of ouder. “Het is een andere doelgroep”, zegt presentatrice Lieke van Lexmond in een reactie. “Bij The Voice Senior heb ik er nooit iets van gemerkt.”

Toch vraagt tv-kenner Rob Goossens zich af of The Voice Senior wél verder kan. “Ze spreekt de verwachting uit dat daar geen gekke dingen zijn gebeurd, maar ja: als het hele merk The Voice in lichterlaaie staat kan dat ook zijn invloed hebben op de ouderentak”, zegt hij in RTL Boulevard.

‘Lijkt me niet nodig’

Vanwege het misbruikschandaal zoekt coach Angela Groothuizen momenteel volop contact met oud-kandidaten. “Ik ben al tien jaar weg, hè? Dat was bij de grote Voice. The Voice Kids heb ik iets van vijf jaar gedaan en Senior vier, dus ik heb met die mensen zoveel mogelijk contact gehad”, vertelt ze in HLF8.

Ook met die van The Voice Senior? Nee, zegt ze. “Niet met die Voice Senior-kandidaten hoor, dat leek me niet nodig, maar wel met alle anderen.”

Geen probleem

Áls er al een Voice-serie door kan gaan, dan is het volgens RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade de seniorenvariant. “Ik denk eerder dat er met The Voice Senior zoiets is van: dat hoeft niet het probleem te zijn.”

“The Voice Kids kan nog wel eens een probleem zijn als daar ook nog bepaalde verhalen over naar boven komen”, besluit hij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat The Voice Senior wél door kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen