John de Mol weigert te reageren op aantijgingen: ‘Wat een laffe hond’

John de Mol weigert duidelijkheid te geven over of hij op de hoogte was van het seksuele wangedrag van zijn zwager Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland. “Het is een laffe hond.”

John de Mol en Angela de Jong © NPO

Het heeft er alle schijn van dat John de Mol, net als Linda de Mol, het seksuele wangedrag van bandleider Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland geheim heeft gehouden. Volgens Jeroen heeft hij in 2016 een tik op de vingers gekregen van zijn ‘opdrachtgever’ en vervolgens alles opgebiecht bij Linda.

‘John wist ervan’

Linda weet er dus al jaren van en het is zeer waarschijnlijk dat Jeroen met ‘opdrachtgever’ doelt op John de Mol. Als hij daadwerkelijk het wangedrag van Jeroen in een doofpot heeft gestopt, is dat natuurlijk laakbaar. Temeer omdat Jeroen na dat vingertikmoment ook nog slachtoffers heeft gemaakt.

Volgens zoon Johnny de Mol is het in elk geval waarschijnlijk dat John ervan af heeft geweten. “De leidinggevenden wisten daarvan. Dat hebben we kunnen lezen, dus ik neem aan hij ook”, zegt hij.

Laffe hond

John wil ook niet reageren op de uitspraken van zijn eigen zoon, heeft zijn bedrijf Talpa laten weten. En dat vindt Angela de Jong ongelooflijk.

Angela in het AD: “Hoe kan het dat een controlfreak als John de Mol, die zich in zijn shows met de kleinste details bemoeit, rustig in het buitenland blijft zitten, terwijl in Nederland zijn bedrijf, zijn reputatie en zijn familie zó onder vuur liggen? Geen kip piri piri kan zo goed zijn, dat je je als mediatycoon als een laffe hond daarachter verschuilt.”

Alles voor imago

Het is volgens Angela ook niet zo gek dat John zwijgt. “Zij wisten al jaren dat hun man en zwager Jeroen achter jonge Voice-deelnemers aanzat, maar lieten hem desondanks keer op keer op een nieuwe lichting los. Enkel omdat het imago van de familie te allen tijde belangrijker is dan eventuele nieuwe slachtoffers.”

En als John dát zwart-op-wit bevestigt, is de schade natuurlijk niet meer te overzien. Ongetwijfeld werkt hij er achter de schermen hard aan om een goed verhaal rond te breien.

Klappen opvangen

Ook Arjen Fortuin, de tv-recensent van NRC Handelsblad, vindt John laf. Hij zag gisteren in HLF8 hoe zoon Johnny de volle laag kreeg. “Je kreeg de indruk dat deze zoon bereid was om de klappen op te vangen die bestemd waren voor zijn vader, die in zijn eigen doofpot gekropen lijkt te zijn.”

Zelf denkt Johnny dat John vóór de BOOS-aflevering van aanstaande donderdag nog niet met een reactie komt.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen