Ronald Molendijk én Shownieuws aangepakt door mannen van VI

Ronald Molendijk en zijn programma Shownieuws worden flink bekritiseerd door de collega’s van VI Vandaag. “Dan denk ik: hoe krijg je het uit je bek? Een beetje een flirt? Vertederend bijna!”

Ronald Molendijk en Johan Derksen © SBS

Jeroen Rietbergen, de hitsige bandleider van The Voice of Holland, blijkt dik bevriend te zijn met Ronald Molendijk. Hij heeft het in Shownieuws opgenomen voor zijn goede maat. Hij is gewoon een flirt, gaf de muziekdeskundige aan. “Dan denk ik: hoe krijg je het uit je bek? Een beetje een flirt? Vertederend bijna!”, reageert Johan Derksen.

Kleffe vriendenclub

Johan heeft zich ‘heel erg gestoord’ aan Ronald. “Ik denk wel eens: die hele Talpa-organisatie hangt een beetje als een kleffe vriendenclub aan elkaar, hè? Je hebt Erland, hij is erg bevriend met Molendijk, Erland en zijn vrouw gaan naar die feestjes bij Borsato, onze directeur Marco is weer de boezemvriend van Erland, dan hoort die pianist Jeroen ook weer bij dat clubje, dat is weer de vriend van Molendijk.”

Tafelgast Özcan Akyol: “En die Smulders is vriend van Borsato.” Hij wijst op Anouk Smulders, die eerder al in opspraak raakte omdat ze een vriendendienst leverde aan de desk van Shownieuws. Ze nam het daar op voor de andere vermeende Voice-viezerik Marco Borsato.

‘Shownieuws kán toch niet?’

Johan: “Dan denk ik: kunnen die nog wel kritisch tegen elkaar zijn en tegen John bijvoorbeeld zeggen: ‘John, godverdomme, die gozer moet eruit!’ Ik vraag me af of die nou wel degenen zijn die tegenspaak bieden aan zo’n tafel.”

Özcan: “Maar Wilfred, jij als maker, zo’n Shownieuws… Dat kan toch eigenlijk helemaal niet?”

Wilfred Genee: “Ik heb er met stijgende verbazing naar zitten kijken. Je denkt dan toch ook van jezelf: daar kan ik beter niet gaan zitten? Blijf dan thuis! Dat dacht ik echt toen ik naar die Molendijk zat te kijken, van: blijf gewoon thuis!”

René van der Gijp: “Het is bezopen. Totaal. Ik heb het al eerder met hem gehad hoor. Ik begrijp het niet zo goed. Ik zie zijn talent ook niet.”

Schandelijk

Shownieuws lag gisteren ook onder vuur in het programma Op1. Strafpleiter Jan Vlug zei daar: “Die uitzending over Marco Borsato maar ook over deze affaire vond ik echt schandelijk. Daar werd gewoon onmiddellijk gezegd: ‘Waarom heeft die vrouw zo lang gewacht om ermee te komen?’ En: ‘Ik heb gehoord dat het rancune is vanuit de fanclub.’ Dat zei Moszkowicz.”

Presentatrice Nadia Moussaid: “Dit heet victim blaming, hè?”

Jan: “Ja, de gevolgen daarvan zijn dat mensen dus niet zo makkelijk meer aangifte doen.”

Wegwuiven

En tot overmaat van ramp kreeg Shownieuws ook in Beau nog eens een verbale klap te verduren. Daar zette Angela de Jong de showrubriek weg als een onjournalistiek product.

Angela: “Shownieuws is er een meester in om alles te bagatelliseren, weg te wuiven en de schuld bij anderen te leggen.”

En ook in M kreeg Shownieuws ervan langs. Saskia Noort: “Kijk naar SBS Shownieuws. Daar zitten gewoon mensen alsof ze in de jaren 40 met elkaar zitten te keuvelen.”

Mark Koster bevestigend: “Absoluut.”

Onafhankelijk

Iedereen weet dat Shownieuws één groot Talpa-propagandavehikel is. Maar hoe kijkt Johnny de Mol daar eigenlijk naar? Bij 100% NL: “Ja, nou ja, die programma’s, ook Boulevard, horen onafhankelijk te moeten kunnen opereren, dus dat is ook, weet je wel…”

“Als daar dingen gezegd werden bij RTL toen ik daar nog zat ehhhh… Er werd iets gezegd dat je niet leuk vindt, dan is het niet de bedoeling dat RTL naar Boulevard gaat bellen. Die moeten wel onafhankelijk kunnen opereren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen