‘Marco Borsato kan niet meer op de radio, dat roept weerstand op’

Marco Borsato kan momenteel niet meer gedraaid worden op de radio, omdat het weerstand oproept bij de luisteraars. Dat zegt radio-dj Jan Paparazzi van NPO Sterren NL Radio in de Party.

Marco Borsato © NPO

De dj’s van NPO Radio 2 hadden onlangs geen keuze: Marco Borsato stond meermaals in de Top 2000, dus moest hij ook meermaals worden aangekondigd. Giel Beelen maakte keiharde grappen over de zanger, andere collega’s stonden in hun aankondiging op serieuze wijze stil bij de aangifte die er tegen Marco gedaan is van seksueel misbruik.

‘Geen tweede Marco’

Jan Paparazzi, radio-dj van NPO Sterren NL Radio, draait Marco niet meer. Hij zegt in weekblad Party: “Ik kan zijn liedjes niet meer draaien. Zijn artiestenbestaan heft een enorme knauw opgelopen, ondanks dat we nog in een fase zitten waarin we eigenlijk nog niks zeker weten.”

Zelf zit Jan nog half in de ontkenningsfase. “Ik kan het zelf nog nauwelijks geloven. Kijk, je hebt de paus en vlak daaronder zit Marco Borsato. Op eenzame hoogte. Hij is de meest succesvolle artiest van de afgelopen vijftig jaar. (…) Er is geen tweede Borsato.”

Ander daglicht

Marco is voorlopig van Jans playlist gehaald. “Of ik zijn liedjes momenteel nog draai? Nee. Zijn liedjes zijn geen gezellige meezingers, het zijn heel persoonlijke liedjes over best zware onderwerpen. Titels als ’18 jaar’, ‘De Waarheid’, ‘De Verliezer’, ‘Vreemde Handen’, ‘Kom Maar Bij Mij’: die komen in een heel ander daglicht te staan door alles wat er nu speelt.”

Hij vervolgt: “Die kun je toch niet meer draaien nu, zonder dat je heel veel weerzin en weerstand oproept? Ik draai hem voorlopig niet. Het ligt te gevoelig.”

Gunfactor

Luisteraars zullen direct in de pen klimmen als Marco wordt gedraaid, denkt Jan. “Net als dat je op een snikhete zomerdag geen kerstnummer draait. Het past gewoon niet. Zijn gunfactor heft onmiskenbaar een deuk gekregen.”

“Bij ieder radiostation in Nederland dat nu nog Borsato draait, zal de sms-dienst ontploffen. Radioland houdt zich wel even gedeisd, wat Borsato betreft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het beter om Marco Borsato voorlopig even niet meer te draaien op de radio?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen