Katja Schuurman op tv aangevallen door slachtoffer Job Gosschalk

Katja Schuurman zet kwaad bloed bij de slachtoffers van de vieze casting director Job Gosschalk. Eén van hen kwam gisteren anoniem aan het woord in RTL Boulevard. “Het was een dolksteek!”

Katja Schuurman © NPO

Sommige BN’ers springen alleen in de bres voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag als het betrokken roofdier geen bevriende collega is. Zo maakte Anouk Smulders op televisie het vermeende slachtoffer van Marco Borsato verdacht en verdedigde Katja Schuurman drie jaar geleden de vieze casting director Job Gosschalk.

Dolksteek

Katja gebruikte zo’n beetje ieder podium om te kwelen hoe geweldig Job wel niet is: een mes in de rug van alle slachtoffers die hij heeft gemaakt. Maar goed, Katja is dikke mik met Job en dan vervagen kennelijk al haar morele kaders. Nu er bij The Voice ook allemaal Jobjes blijken te werken, gaat Katja ineens wél door het vuur voor de slachtoffers.

De door Job getroffen acteurs reageren verbijsterd op de ommezwaai van Katja. Eén van hen anoniem in RTL Boulevard: “Als iemand dat nu zou doen bij Ali B of Rietbergen, dan zou toch heel Nederland erover vallen? Het was echt een dolksteek voor iedereen die toen juist steun nodig had. En de reden dat iedereen anoniem bleef of helemaal niet meer durfde te praten.”

Weinig veranderd

Door BN’ers als Katja zijn lang niet alle daders van het podium geveegd, aldus het anonieme slachtoffer. “Met types zoals zij zijn er te veel mensen uit die kliek met hun daden weggekomen en is er weinig veranderd in die wereld. Er is zogenaamd orde op zaken gesteld. Nou, ik heb nooit meer één auditie gehaald, en velen met mij.”

Zelf ontkent Katja dat ze voor Job door het vuur is gegaan, laat ze weten in een reactie. “Als je denkt, hebt gelezen, gelooft, dat dat is wat ik gedaan heb, vraag ik je om simpelweg de uitzending van RTL Late Night, waarin ik mijn zorgvuldig geschreven brief over de kwestie voorlees, te kijken. Feiten lieve mensen, geen wilde verhalen.”

Katja ontkent

Katja ontkent ineens haar onophoudelijke lofzang op Job tijdens de misbruikrel over hem. “Natuurlijk heb ik destijds Job veroordeeld naar aanleiding van zijn gedrag. Ik ben hartstikke boos op hem geweest. Dat snapte hij. Het is een groot misverstand dat ik zijn gedrag destijds op ook maar enige manier goed heb gepraat.”

“Wat ik heb gezegd is dat ik het kwalijk vind als mensen zonder hard bewijs al naar het dorpsplein worden gesleept om door een woeste menigte gestenigd te worden. Daar hebben we rechtspraak voor. Al ben ook ik zeer verontwaardigd over wat er nu al aan feiten naar buiten is gekomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Probeert Katja Schuurman recht te praten wat krom is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen