‘Vieze’ Voice-regisseur Martijn doorbreekt stilzwijgen: ‘Onrecht!’

Naast Ali B, Jeroen Rietbergen en Marco Borsato is er nóg een vermeend roofdier dat bij The Voice of Holland slachtoffers zou hebben gemaakt: de voor de kijker onbekende itemregisseur Martijn.

The Voice of Holland © RTL

Tim Hofman meldde vorige week in zijn veelbesproken BOOS-documentaire over The Voice of Holland dat er ook vijftien klachten zijn binnengekomen over een regisseur van het programma. “Deze regisseur zou op de werkvloer veel ongepaste opmerkingen van seksuele aard maken en ongewenst handtastelijk zijn.”

‘Aanranding door regisseur’

Deze regisseur wordt er bovendien van beschuldigd wangedrag van Ali B onder de pet te hebben gehouden. Een jonge vrouw die in de documentaire vertelt dat ze op 18-jarige leeftijd is verkracht door Ali B, vertelt dat ze dit aan de kaak heeft gesteld bij deze regisseur. “Hij reageerde er niet heel erg geschokt op.”

Vlak voor het weekend, afgelopen vrijdag, kwam het nieuws naar buiten dat een ex-kandidaat van The Voice aangifte tegen deze itemregisseur heeft gedaan. De vrouw beschuldigt hem van aanranding.

Regisseur Martijn praat

Hoewel de naam van deze regisseur al geruime tijd rondzingt op sociale media, noemt het AD hem vandaag voor het eerst bij zijn naam: Martijn. Hij doorbreekt in de krant het stilzwijgen. Het interview vond drie dagen voor de uitzending van BOOS plaats, maar pas nu komt het AD ermee naar buiten.

Volgens Martijn is hij gewoon handtastelijk op een positieve manier. “Als een jongetje of een meisje binnenkomt dat heel zenuwachtig is, dan pak ik zo iemand vast en zeg ik; kom op hoor, je moet wel op televisie. Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond. Dan kreeg je complimenten over hoe goed je in je vak was.”

‘Zo onrechtvaardig!’

Nu is dat wel anders, aldus Martijn. “Zeker als er wat jongere mensen rondlopen, hoor je: o, die gaat zeker met ze naar bed. Zo onrechtvaardig. Echt. Ik kan er gewoon niet bij”, zegt hij, terwijl hij verongelijkt in zijn handen klapt.

Vlak voor de BOOS-uitzending hielden collega’s hem nog een spiegel voor. “Mijn editors zeiden nog: Martijn jij bent altijd zo lekker bezig met die kandidaten, ben je niet bang dat iemand dat verkeerd opvat? Toen zei ik, ja misschien wel. Maar ik denk niet dat er mensen te vinden zijn die zeggen: ik doe teveel.”

Martijn ontkent

Het AD heeft diverse belastende verklaringen over deze regisseur ontvangen. Zo zegt een oud-medewerkster van The Voice dat Martijn haar tijdens haar stageperiode tegen haar wil in heeft proberen te zoenen. Martijn ontkent: “Ik heb al twintig jaar een mooie vrouw waar ik heel gelukkig mee ben. Ik doe dat niet en ik wil dat niet.”

Wel stelt hij dat het lange tijd normaal was bij The Voice om collega’s te zoenen als ze afscheid namen van elkaar. “Nee, dat is niet gek. Nu bekijken we alles met het vergrootglas van 2022 en is alles zo krampachtig. Dit kan blijkbaar niet meer, maar een paar jaar geleden was het gewoon anders.”

Amicaal

Martijn zegt dat hij gewoon een amicale jongen is. “Ik wil het beste uit mensen halen. Dat heeft altijd gewerkt. Maar waarschijnlijk is het nu te ouderwets.”

Het AD-artikel ‘Omstreden regisseur The Voice: ‘Ik ben amicaal maar dat was nooit een probleem’’ kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat volwassen mediapartijen als RTL moeten stoppen met het aanbieden van wurgcontracten aan kandidaten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen