Anouk Smulders overtuigt volgers niet: ‘Waar zijn je excuses?’

Anouk Smulders weet haar Instagram-volgers niet te overtuigen met haar reactie op de ontstane commotie over haar uitspraken in de zaak-Marco Borsato. “Waar zijn je excuses?”

Anouk Smulders © SBS

Het is een turbulente week voor Anouk Smulders, maar dat heeft ze geheel aan zichzelf te danken. Ze heeft dinsdagavond in Shownieuws ‘kritische vragen’ gesteld over het vermeende slachtoffer van Marco Borsato. Een sterk staaltje victim blaming, vinden critici. Gedurende de gehele uitzending bleef onvermeld dat Anouk huisvriend is van de Borsato’s.

Storm van kritiek

Na twee dagen vol kritiek, heeft Anouk gisteren in het programma gereageerd op haar bizarre tv-optreden. Ze stelt dat ze ‘primair en emotioneel’ heeft gereageerd, maar weigerde om excuses te maken. En juist dat valt veel mensen heel erg tegen. Ze laten dat onder meer blijken op Anouks eigen Instagram-pagina.

Er zijn de afgelopen dagen enorm veel kritische reacties geplaatst onder de laatste Instagram-post van Anouk en daar was ze niet blij mee. Ze heeft die post snel verwijderd, maar nu barst de kritiek los onder haar een na laatste post. Deze commentaren zijn geplaatst nádat Anouk heeft gereageerd op de ontstane commotie.

‘Dat was niet best’

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda laat onder Anouks Insta-post weten: “Dat was niet best gister meid. Als je er zat om excuses te maken is dat niet gelukt.”

Tijn: “Je hoeft geen psycholoog tegen gekomen te zijn om dit te weten. Totaal niet geloofwaardig wat je zat te vertellen daar, damage controle niet geholpen.”

Mariska: “Jouw website Grace and Us gaat over vrouwen, echte verhalen en verbinding. Je hebt deze week laten zien dat het voor jou alleen een verdienmodelletje. Je doet je voor als een vrouw met compassie, maar dat is dus fake!”

Joke: “Van de buis met dit soort mensen.”

‘Waar waren je excuses?’

En dit allemaal dus op Anouks éigen Instagram-pagina. Het gaat zo nog wel even verder. Mies: “Waar was je excuses? Nergens. Wat een walgelijk nep interview, net doen alsof je het zogenaamd niet allemaal wist. En ook niet even vertellen dat je eigenlijk best friends bent met de Borsato’s. 🤮 “

Het stoort Mies ook dat Anouk heel erg in de slachtofferrol kruipt. “En dan nog bijna het grootse slachtoffer uit gaan hangen want je bent zo n leuke vrouw altijd met het hart op de juiste plek blabla. Alsjeblieft zeg 🤮”

Michelle: “My god, dat er dan nog ff gekontkust moet worden is echt zo typisch dat elite bn’er gedoe! Iemand kan er compleet naast zitten, ook als je iemand goed kent. Het is goed om het boetekleed aan te trekken maar door die statements erna voelde het wederom niet oprecht. Echt om te kotsen!”

Oneerlijk proces

Parool-journaliste Josien Wolthuizen geeft op Twitter aan geen excuses te verwachten, ook niet als Marco veroordeeld zou worden. “Dan staan ze vast klaar om het een ‘oneerlijk proces’ en ‘trial by media’ te noemen. In andere grote #MeToo-zaken strijden slachtoffers zelfs na veroordeling van de verdachten nog tegen demonisering en framing.”

Ze vindt het bizar dat niemand Anouk op het matje roept. “Ik vind het onbegrijpelijk dat er geen reactie komt vanuit SBS of Talpa. Dit is zo lelijk op zoveel manieren.”

Juice Channel

Juice Channel twijfelt inmiddels ernstig aan de oprechtheid van Anouk:

Fragment

De reactie van Anouk:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u de pr-manager van Anouk Smulders was, zou u haar dan aanraden alsnog excuses te maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen