Hans Klok over juicekanalen: ‘BN’ers moeten gewoon opletten!’

Hans Klok heeft geen sterke mening over de plotselinge opkomst van juicekanalen op internet. Hij vindt wel dat BN’ers over het algemeen een beetje incasseringsvermogen moeten hebben.

Hans Klok © Telegraaf

Het feit dat de reguliere showmedia zo ontzettend op de schoot zitten bij bekende Nederlanders, heeft dit jaar tot de opkomst van zogeheten juicekanalen geleid. De makers hierachter vinden de Shownieuwsen en Privé’s van deze wereld maar veel te braaf, dus brengen ze zelf maar pikante roddel en achterklap over de sterren van ons land naar buiten.

Opkomst juicekanalen

Het grootste juicekanaal is dat van Yvonne Coldeweijer, Life of Yvonne, maar je hebt bijvoorbeeld ook Juice Channel en Marwa Juice. Allen trekken ze zich niets aan van relaties met bekende Nederlanders en daarmee kunnen ze veel onafhankelijker opereren dan de ouderwetse showmedia.

Voor BN’ers is het echter slecht nieuws, want die kunnen straks nergens meer een wit voetje halen. Ze durven het niet eens te proberen bij Yvonne, want die staat 24/7 met haar hakbijl klaar. Maar wat vinden de sterren daar nou eigenlijk van? Telegraaf-verslaggever Jeroen Holtrop vroeg het hen bij de opnames van The Roast of Hans Klok.

Incasseringsvermogen

Hans kent die juicekanalen ook wel. Sterker nog: Yvonne was uitgenodigd om hem te komen roasten. “Ik weet dat er zo iemand is die zo’n kanaal heeft en die dan allemaal lelijke dingen zegt over Marco Borsato. Ja, moet je dat…”

Verslaggever Jeroen: “Ja, daar zijn nu ook wel lelijke dingen over te zeggen natuurlijk, hè?”

Hans: “Ja, daar zijn ook lelijke dingen over te zeggen. Je moet als je bekend bent ook een beetje incasseringsvermogen hebben. Én je moet een beetje opletten wat je doet.”

Giel is kritisch

StukTV-presentator Giel de Winter is iets kritischer. “Ik denk dat je ook vooral mensen een beetje in hun waarde moet laten. Ik vind het wel een beetje een heftig systeem tegenwoordig dat zodra je een scheet laat als bekende Nederlander of whatever, dan sta je al meteen op internet.”

Henk Westbroek vindt het verwerpelijk. “Ik vind het helemaal niks. Ik bedoel: ik kan over jou wel zeggen dat ik je moeder drie keer verkracht heb en dat mag op een juice channel. Nou ja, sterker nog: behalve dat je d’r drie keer verkracht hebt, heb je het ook vier keer anaal met d’r gedaan. (…) Ze mogen over mij zeggen wat ze willen.”

Fragment

Het item van Telegraaf-verslaggever Jeroen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De meningen over juice channels zijn sterk verdeeld. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen