Lieke van Lexmond woest op media na onthulling over nepstenen

Lieke van Lexmond en haar maanzusje Jetteke zitten er helemaal doorheen. De NPO 3-show Keuringsdienst van Waarde heeft ontdekt dat ze nepstenen verkopen en nu zijn ze boos op de media.

Lieke en Jetteke van Lexmond © SBS 6

Naast haar televisiewerk voor RTL 4 is Lieke van Lexmond met haar maanzusje Jetteke een handel begonnen in allerlei zweverige kalenders, kaarsjes en edelstenen. Niet zomaar edelstenen, maar ‘helende’ edelstenen. Behoorlijk dubieus natuurlijk en daar is de Consumentenbond dan ook behoorlijk kritisch over.

Lieke verkoopt glas

Nu heeft de NPO 3-hit Keuringsdienst van Waarde ontdekt dat Lieke in elk geval twee nepstenen heeft aangeboden in haar webwinkeltje: citrien en witte jade. De uitzending is vanavond, maar RTL Boulevard liet gisterenavond al een voorproefje zien. Na het item kwam Lieke aan de lijn, die helemaal down the drain is én pissig op de media.

Die witte jade van Lieke blijkt bijvoorbeeld gewoon artificieel glas te zijn uit een of andere Chinese fabriek. “Wat?! Maar dit is ook nog de jade van de zusjes Lexmond, die je hart opent en je dromen laat volgen!”, roept Keuringsdienst-verslaggeefster Marijn Frank verbaasd uit.

Vergrootglas

Je zou denken dat Lieke wel weet wat voor geweldige edelstenen ze allemaal in haar magazijn heeft liggen, maar niets is minder waar. De presentatrice roept te zijn opgelicht door haar groothandel. “Wij zijn zelf voorgelogen. Deze ophef gaat gelukkig over een hele kleine oplage van twee verschillende soorten steentjes.”

Nou ja, ze is betrapt op twee soorten nepsteentjes. De Keuringsdienst heeft er namelijk slechts drie onderzocht, maar ze verkoopt er veel meer. Bagatelliseert Lieke het nou een beetje? “Niet dat we het niet verschrikkelijk vinden, maar wel om aan te geven dat tegenwoordig alles wat mij met Moon Sisters doen onder een enorm vergrootglas ligt.”

‘Voor de kijkcijfers!’

Ah, het is de schuld van de media. “Ik vind het echt oprecht supervervelend, want het lijkt elke keer alsof we met Moon Sisters iets hebben wat niet klopt. Het zijn allemaal aannames die gedaan worden. In dit geval hebben ze gelijk en hebben we meteen gehandeld, maar het is natuurlijk wel een beetje media wat ze willen bereiken.”

De Keuringsdienst is uit op hoge kijkcijfers, briest ze. “En het lukt ze, want we zitten er hier nu weer over te praten en ze hebben morgen waarschijnlijk wat meer kijkers dan normaal. Maar ik vind het eerlijk gezegd best wel vervelend.”

BN’er-pesten

Het is weer BN’er-pesten, vindt Lieke. “Het is natuurlijk logisch omdat ik een bekende vrouw ben en dan is het leuker om erover te praten dan misschien het winkeltje op de hoek die hetzelfde steentje heeft verkocht.”

Nee, Lieke, ze pakken jou omdat je je voordoet als de koningin van de edelstenen en dat dat bij een kwetsbare doelgroep vertrouwen inboezemt. Dan heb je een grotere verantwoordelijkheid dan de Xenos-franchiser op de hoek die sowieso al vol ligt met Chinese neprommel.

Gemekker

Wat vindt Keuringsdienst-ster Teun van de Keuken van al dat gemekker van Lieke? Gisteren bij Jinek: “Als je iets verkoopt dan moet je ook gewoon onderzoeken of de claims die eraan zitten kloppen. Als je iets verkoopt ben je er verantwoordelijk voor.”

Teun vindt dat Lieke onzin verkoopt. Als zij beweert dat die stenen allemaal zo goed werken, ‘dan moet ze ook voelen of die steen goed is’, vindt hij. “Als dan vervolgens blijkt dat het glas is, hebben ze dat kennelijk niet goed gevoeld.”

Lees ook: Rituals laat ‘doorgeslagen’ Lexmond-zusjes keihard vallen (7 oktober)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen