Rituals laat ‘doorgeslagen’ Lexmond-zusjes keihard vallen: pagina offline

Rituals laat de ‘doorgeslagen’ Lexmond-zusjes Lieke en Jetteke keihard vallen. Het lijkt erop dat hun samenwerking naar de maan is: het cosmeticamerk heeft de dames offline gehaald.

Lieke en Jetteke van Lexmond © 5 Uur Show

De samenwerking tussen Rituals en de Lexmond-zusjes heeft een blauwe maandag geduurd. Het is bij veel mensen namelijk totaal niet in goede aarde gevallen dat het cosmeticamerk opeens hun zweverige praatjes begon te propageren. Al deze negatieve publiciteit kwam voor Rituals als donderslag bij heldere hemel, maar nu neemt ze rigoureuze stappen.

Rituals distantieert zich

Na de eerste golf van kritiek bleef Rituals nog dapper achter de Lexmond-zusjes staan. “Wij staan achter de Moon-Sisters voor hun grote liefde voor de kracht van de maan. Want de maan toont ons met haar eeuwige cyclus dat elk begin en einde met elkaar verbonden zijn”, klonk het maandagavond.

Het duurde twee dagen voordat de Lexmond-zusjes alsnog in de kou gezet werden. “Onze samenwerking heeft enkel betrekking op het aanbieden van de Moon Calendar”, meldde het bedrijf gisteren. “Wij benadrukken hier graag met klem dat wij ons vanaf het begin volledig aansluiten bij het vaccinatiebeleid van de overheid.”

Lexmond-zusjes offline

En inmiddels is het ‘exclusieve interview’ met de Lexmond-zusjes niet meer terug te vinden op de Rituals-site. “Oeps. De pagina die je zoekt bestaat niet”, staat er nu. Van de Engelstalige versie is er alleen nog een pagina in cache te vinden.

De maankalender met de Lexmond-zusjes is nog wél te koop bij Rituals, maar iedere verwijzing naar Lieke of Jetteke is uit de website gesloopt. Er staan nog wel beweringen bij als: “Wij mensen bestaan voor minstens 55 tot 65 procent uit water en dus oefent de maan, het ultieme vrouwelijke hemellichaam, ook op ons een krachtige invloed uit.”

Onder vuur

De reden dat de Lexmond-zusjes zo onder vuur liggen is omdat ze redelijk omstreden zijn. Niet alleen doen ze gekke beweringen zoals dat de Capitool-bestorming veroorzaakt zou zijn door de stand van de maan en de planeten, maar ook verkopen ze tot ongenoegen van de Consumentenbond edelstenen met een ‘helende werking’.

Bovendien schoppen de zusjes al tijden aan tegen het coronabeleid en tegen vaccinaties. Ze onderschreven de acties van Moederhart en laatst nog sprak Lieke haar steun uit aan de niet-gevaccineerde Douwe Bob. Sommigen zien hen daardoor als ‘wappies’. Zelf vindt Lieke alle kritiek vooral heel erg ‘sensatiebelust‘.

Ontspoord

Volgens Privé-baas Evert Santegoeds is het echter evident dat de dames ontspoord zijn. “Ze slaan een beetje door, want dan halen ze bijvoorbeeld onder andere de bestorming van het Capitool in Washington erbij en dan zeggen ze dat de maan net in Stier stond en daardoor ging dat zo lelijk mis. Dat had dus niet met Trump te maken, maar met de maan.”

“Ook hebben ze zich de laatste tijd nogal negatief uitgelaten over coronabestrijding en hoe ermee omgegaan wordt door de regering. Dat slaat natuurlijk een beetje terug op dat Rituals, want die gaan vol mee in de maanbeleving van die meiden. Ze beginnen zich nu toch een beetje terug te trekken.”

Fragment

Discussie op de radio over de Lexmond-zusjes:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Lieke en Jetteke van Lexmond een beetje ontspoord zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen