Talitha Muusse diep gegriefd door ‘haatdragende’ column NPO-collega

Talitha Muusse is diep gegriefd door de column die haar NPO-collega Teun van de Keuken heeft geschreven. Ze is er ‘oprecht verdrietig’ over en spreekt van een ‘haatdragend’ stuk vol onjuistheden.

Talitha Muusse © Op1

Teun van de Keuken heeft Talitha Muusse behoorlijk op de hak genomen als ‘millennialexpert’. ‘Millennialexpert Talitha Muusse kletst maar wat’, luidde de kop van het stuk. Hij omschreef haar als ‘mislukte presentator van Op1’ en stelt dat haar expertise ‘niets voorstelt’. Ook uit Teun kritiek op Talitha’s uitspraken over het coronavaccin.

Knip-en-plakwerk

Het is voor Talitha heel erg vervelend dat Teun haar Italiaanse vakantie zo bruut verstoord. “Vanaf mijn vakantieadres even een uitgebreidere reactie: wat teleurstellend om te lezen dat een columnist, Teun van de Keuken, zo een haatdragend beeld schetst met ook nog eens onjuistheden”, schrijft ze op Twitter.

Volgens Talitha heeft Teun haar uitspraken verkeerd geïnterpreteerd. “Dit knip-en-plakwerk past niet bij een journalistieke houding.”

Gemiste kans

Talitha begrijpt ook niet dat ze van Teun niet mag twijfelen over vaccinaties. “Hij maakt een onbegrijpelijke koppeling naar geuite twijfels over het nemen van een vaccin. Hij mag het hierin niet met mee eens zijn, of dit betreuren. Maar nergens lees ik de interesse om te begrijpen waarom ik mij zo uit.”

Dit is een gemiste kans, vindt Talitha. “Want er zijn ook jonge mensen die anders denken over deze coronacrisis die ongehoord blijven.”

Beledigde Talitha

Ze is er helemaal van ondersteboven. “Ik vind het oprecht verdrietig dat Teun van de Keuken die met regelmaat zeer belangrijke zaken aankaart over duurzaamheid, klimaatverandering, zich zo opstelt.”

“Deze column is exemplarisch voor de tendens bij columnisten tegenwoordig om bij gebrek aan een onderwerp maar de persoonlijke belediging als hoofddoel te kiezen. Dit soort beledigende columns ontneemt mensen de zin om in het publieke debat deel te nemen…”

Twitter-draadje

Het Twitter-draadje van Talitha:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen