Talitha Muusse krijgt flinke oorwassing: ‘Mislukte millennial’

Talitha Muusse, die met bonje vertrok bij Op1 omdat ze zichzelf niet kan gedragen, wordt met de grond gelijkgemaakt in de nieuwste column van Teun van de Keuken. “Haar expertise stelt niets voor.”

Teun van de Keuken en Talitha Muusse © Stijn Ghijsen, NPO

Er wordt door Teun van de Keuken geen spaan heel gelaten van Talitha Muusse, “die u misschien kent als mislukte presentator van Op1”, schrijft hij vandaag in zijn Volkskrant-column. En die omschrijving als ‘mislukte presentator’ is nog maar het begin, want daarna gaat de Keuringsdienst van Waarde-presentator verder met zijn tirade.

‘Ze kraamt flauwekul uit!’

Teun lacht er namelijk om dat Talitha zich presenteert als millennialexpert. “Sywert van Lienden is geen toonbeeld van onze generatie. Hij was bezig met snel cashen”, legde ze bijvoorbeeld uit.

Lachwekkend, vindt Teun. “Tsja. Zou Muusse zelf doorhebben wat voor flauwekul zij uitkraamt? Er zijn altruïstische millennials en er zijn graaiers. Je kunt een generatie niet beperken tot wat je bevalt. In één zin laat ze zien dat haar expertise niets voorstelt.”

‘Nonsens!’

Ook opvallend is dat Talitha zich zeer hevig verzet tegen de coronavaccinaties. “Ze wil zelf ‘eerst even afwachten wat de langetermijneffecten zijn’ voor ze een prik neemt. Hoelang? Twintig jaar? Dertig?”

Ze vindt dat jongeren niet geprikt hoeven te worden, want: “Een vaccin is bedoeld jezelf te beschermen tegen het krijgen van een ziekte, niet om een aandeel te leveren in het beperken van de transmissie.”

Teun: “Nonsens. Kinderen kunnen wel heel ziek worden én we vaccineren juist om groepsimmuniteit te bereiken. Overal duiken nieuwe virusvarianten op die alleen door massaal prikken gestopt kunnen worden.”

Antivaxxer

Talitha is een antivaxxer, schrijft Teun. “Of Muusse met haar antivax-opvattingen ook haar generatie vertegenwoordigt, weet ik niet. Ik ken genoeg jongeren die zich dolgraag willen laten vaccineren. Voor zichzelf en de maatschappij. Zou Muusse hen wel een toonbeeld van hun generatie vinden?”

De Volkskrant-column van Teun van de Keuken kunt u hier lezen.

Vakantie

Zelf viert Talitha momenteel vakantie in Florence, waar ze als een diva door de straten paradeert:

Talitha reageert

Talitha reageert op Twitter:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen