Johnny de Mol begrijpt tante Linda de Mol niet: ‘Waarom doe je dat?’

Johnny de Mol vindt dat zijn tante Linda de Mol zich veel te veel aantrekt van berichtgeving in de pers en reacties op internet. “Ze gaat ook echt zoeken op dingen naar haar naam”, aldus de SBS 6-ster.

Johnny de Mol en Linda de Mol © SBS 6

Er zijn maar weinig BN’ers die goed kunnen omgaan met kritiek van buitenaf, maar Johnny de Mol lukt dat wél. Hij wijst erop dat hij goed voorbereid is. “Ik heb heel goed kunnen kijken bij mijn tante en mijn moeder wat dit vak met zich meebrengt en als je daar niet tegen bestand bent, dan had ik achter de schermen moeten blijven.”

Dikke huid

Johnny heeft niet zo’n moeite met de druk van buitenaf. “Ik heb een dikke huid en kan het met een korreltje zout nemen en dat is maar goed ook, vandaag de dag helemaal. Als mijn moeder (Willeke Alberti, red.) vroeger een roddelblad las, waar weer een leugen in stond, dan had ze tranen over haar wangen. Ik zei: ‘Maar mam, lees het dan niet!'”

En hoe zit dat met de rest van zijn familie? Presentator Kaj Gorgels vraagt hem: “Volgens mij heeft jouw tante ooit in een interview gezegd dat als ze in deze tijd bekend had geworden, ze dat heel spannend en eng had gevonden, omdat je met Twitter en Facebook om de haverklap een mening om je oren krijgt. Snap je wat ze daarmee bedoelt?”

‘Ik snap Linda niet’

Johnny bevestigt daarop dat zijn tante Linda de Mol iets fijngevoeliger is. “Ja, ik begrijp het heel goed, want zij is ook nog zo – en dat is ook een soort sm – dat je echt gaat zoeken naar dingen op je naam. Dan kom je natuurlijk niet altijd de leukste dingen tegen. Ik begrijp dat niet.”

Linda moet dat helemaal niet doen, aldus Johnny. “Ik denk altijd maar: je gaat toch ook niet naar een plein waar honderd mensen staan die je staan uit te schelden? Daar heb ik gelukkig nooit last van gehad en ik heb het heel makkelijk naast me neer kunnen leggen en met een korrel zout kunnen nemen.”

Groundhog Day

Het scheelt ook dat Johnny niet op sociale media zit. “Ik was zelf echt een van de laatsten met Facebook en Instagram en ik was ook een van de eersten die er weer een beetje van af gingen. Ik vond het een soort Groundhog Day, van: hè, deze post heb ik toch al gezien? En dit verhaal ken ik toch al? En dat die dat heeft gegeten snap ik nu toch wel?”

We hoeven hem dus niet meer te verwachten op Twitter of Instagram. “Het is ook lastig om je er te onderscheiden, alles heb je er wel gedaan. Ik heb nu een management die wat post als er een programma komt.”

Interview

Johnny doet bovenstaande uitspraken in de podcast Effe Relativeren van Kaj Gorgels. Het hele gesprek ziet u onderstaand.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hebben meer BN'ers de instelling van Johnny de Mol nodig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen