Dennis Schouten en Wilfred Genee met ruzie uit elkaar: ‘T*ringlijer!’

De vriendschap tussen mediacollega’s Dennis Schouten en Wilfred Genee is abrupt ten einde gekomen. “Ik ben nu klaar met hem. Het is gewoon een achterbakse klootzak en dat heb ik hem ook verteld.”

Dennis Schouten en Wilfred Genee © YouTube

Dennis Schouten en Wilfred Genee trokken jarenlang met elkaar op, maar dat is nu voorgoed verleden tijd. De aanleiding is dat Wilfred op de radio heeft onthuld dat Dennis meedoet aan Expeditie Robinson, waardoor er nu een behoorlijke boete boven Dennis’ hoofd hangt. Dennis heeft dat in vertrouwen aan Wilfred verteld.

‘Vuile Judas!’

Nu is Dennis helemaal klaar met Wilfred, vertelt hij in RoddelPraat. “Ik was vorige week vrijdag aan het fietsen in Enschede en toen kreeg ik belletjes, telefoontjes, een woest management, allemaal woeste mensen, want in de radioshow van Wilfred werd verteld dat ik naar Expeditie Robinson zou gaan. Ik was toen heel boos, ik ben nu boos.”

Wat deed hij toen? “Ik heb Wilfred erover gebeld en toen werd er eerst niet opgenomen. Toen heb ik naar hem gestuurd: ‘Judas, kl**tzak, m*ngool, idioot.’ Alles wat je maar kunt bedenken, heb ik hem geappt. Toen werd ik gebeld door Niels van Baarlen, die sidekick van hem. Niels belde mij dus en hij zei: ‘Met Niels, ik moet jou even bellen van Wilfred. Ik moet je even vertellen dat ik dat heb gezegd, ik dat heb geïnitieerd en ik weet niks van Wilfred.'”

Postduif

Heel vreemd, vindt Dennis. “Het is toch raar dat hij mij dan belt? Dus ik zeg tegen Niels: ‘Als jij een soort van postduif bent omdat meneer Wilfred zelf niet durft te bellen, dan zeg je ook maar even tegen meneer Wilfred dat ik… klaar met hem ben.’ Toen heb ik Niels weggedrukt en toen ben ik die avond gebeld door Wilfred.”

Hij vervolgt: “Ik was bij mensen aan het eten en loop de deur uit om de telefoon op te nemen. Hij zei (zet schreeuwende stem op, red.): ‘Hé, wat denk je wel niet dat je mij hiervan beschuldigt? We zijn vrienden!’ Toen ben ik hélemaal uit de band gesprongen tegen hem. Ik ben er dan wel gewoon klaar mee. Ik heb hem verteld dat ik hem een onbetrouwbare, smerige klootzak vind.”

Schreeuwend

Wilfred was behoorlijk boos. “Hij was aan het schrééuwen aan de telefoon dat ik hem dat niet mocht kwalijk nemen. Hij zei: ‘Niels heeft dat gezegd!’ Ik zei: ‘Het is g*dverd*mme jouw show!’ Ze maakten de hele week al mensen bekend! Toen zei hij: ‘Nou, Niels, je hebt weer mensen die je bekend wil maken!’ ‘Ja, Robbert Rodenberg en Dennis Schouten!'”

Walgelijk, vindt Dennis het. “Het is gewoon een smerige achterbakse streek en dat had ik niet van hem verwacht. Ik had prima normaal contact met hem en met Lili ook, maar ik ben nu klaar met hem. Het is gewoon een achterbakse klootzak en dat heb ik hem ook verteld.”

Achterbakse kwal

Dennis heeft na het gesprek foto’s aan Wilfred gestuurd, waarmee hij de presentator kennelijk onder druk wilde zetten. Er wordt in RoddelPraat gesuggereerd dat Wilfred een vreemdganger is. “Het was wel dom, maar ik heb daarna in Hilversum foto’s gemaakt van het Gooiland-theater, waar we de Ring hebben gewonnen, en van G-Spot, een café waar we toen met allemaal vrouwen hebben gestaan.”

“Ik heb toen gezegd: ‘We hebben mooie tijden gehad, maar nu ben ik er klaar mee.’ Het is gewoon een achterbakse, smerige kwal. Ik heb dat kennelijk niet gezien. (…) Dan ben je gewoon een t*ringlijer.”

Verder onthult Dennis ook dat Wilfred extreem dronken is geworden, toen ze samen kerst vierden. Wilfred heeft volgens Dennis gevraagd om dat niet te onthullen. “Hè, Wilfred, als jij toch alles op de radio gooit, doen wij het gewoon in het programma.”

Wilfred reageert

Wilfred heeft in de media nog niets gezegd over de ruzie. Hij stuurde volgens Dennis de volgende app naar hem: “Dag Dennis, als jij daadwerkelijk zo over mij denkt, dan zullen wij in de toekomst geen drankjes meer drinken. Als iemand die ik altijd te vuur en te zwaard heb verdedigd (…), is het punt bereikt om afscheid te nemen.”

“Ik heb aan niemand jouw verhaal verteld, zoals ik dat in het verleden ook nooit heb gedaan over andere zaken die jij mij in vertrouwen hebt verteld. Ik werd verrast door het verhaal van Niels. Dat is de kracht, maar ook het gevaar van het programma. Pas toen hebben we ervoor gekozen om nog enkele namen bekend te maken om zo de aandacht te verspreiden.”

“Ik lees nu dat je mensen om je heen hebt die exact weten hoe ik ben, dat ik je genaaid zou hebben. Dat kan ik hen niet eens kwalijk nemen, want zij kennen mij niet, maar jij wel. Daarom vind ik jouw reactie volstrekt onbegrijpelijk. Ik heb vijf jaar mijn nek voor je uitgestoken omdat ik een zwak voor je had, je talentvol vindt en iets van mezelf in je herkende. Die herkenning is bij deze verdwenen. Ik wens je al het goeds.”

RoddelPraat

De aflevering van RoddelPraat over de breuk tussen Dennis en Wilfred ziet u hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen