Jan Dijkgraaf: ‘Glennis Grace is nog narcistischer dan Gordon’

Glennis Grace, de kersverse coach van The Voice of Holland, is volgens columnist Jan Dijkgraaf nog narcistischer dan haar showbizzcollega Gordon. “Kun je nagaan wat een aandachtsh*er jij bent.”

Gordon en Glennis Grace © RTL, Instagram

De 43-jarige Glennis Grace ligt onder vuur vanwege een klassieke BN’er-fout: ze heeft een dramatische gebeurtenis – in dit geval de aanslag op Peter R. de Vries – gebruikt om zélf even in het middelpunt van de belangstelling te staan. Hoewel ze Peter niet persoonlijk kent, oreerde ze in een minutenlange video over wat de aanslag nou precies met háár doet.

Glennis door diep dal

We weten er inmiddels alles van: Glennis kreeg in een restaurant geen hap meer door haar keel, Glennis kon niet meer optreden, Glennis is overemotioneel, Glennis gaat door een diep dal.

Helaas voor Glennis hebben de mensen een beetje tabak van BN’ers die alles heel erg op zichzelf betrekken. Ze is daardoor behoorlijk onder vuur komen te liggen, maar nu krijgt ze ook nog eens de gevreesde columnist Jan Dijkgraaf over zich heen. De biograaf van Martien Meiland wijdt een heus ‘Briefje van Jan’ aan de zangeres.

Gordon-test

Om de ophef te beoordelen heeft Jan het filmpje van Glennis bekeken en een kleine test gedaan. “Ik heb, wanneer ik wil controleren of iemand inderdaad een aandachtsh*er of narcist is, daarvoor een waterdichte methode ontwikkeld: de Gordon-test. Bij de Gordon-test tel je hoe vaak iemand het woord ‘ik’ gebruikt.”

Het resultaat? “Jij kwam in drie minuten en achttien seconden tot 22 keer, dus dat betekent dat je elke negen seconden een keertje ‘ik’ zegt. Dan ben je een baas hoor, bij de Gordon-test.”

Aandachtsh*er

Het is een hele prestatie, vindt Jan. “Zelfs Gordon zelf, de sympathieke naamgever van de test, komt op zijn meest narcistische momenten (…) niet verder dan één ‘ik’ per twáálf seconden. Kun je nagaan wat een aandachtsh*er jij bent.”

Het hele Briefje van Jan kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is volgens u het meest belust op aandacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen