Rumoer over Songfestival-exit Paul de Leeuw: ‘Er was een enorme ruzie’

Paul de Leeuw lijkt met ruzie te zijn vertrokken bij het Eurovisie Songfestival. Hij trok zich zondag, één dag van tevoren, terug als presentator van het online programma. “Er is stront aan de knikker.”

Paul de Leeuw © Op1

Officieel stelt Paul de Leeuw dat hij zich ‘steeds minder thuis ging voelen‘ bij het format van het online fanprogramma, maar er lijkt meer aan de hand te zijn. “Die heeft echt de dag van tevoren de knuppel in het hoenderhok gegooid en gezegd: ‘Zoek het maar uit, ik doe het niet'”, aldus Evert Santegoeds in het programma Shownieuws.

‘Ik ga niets zeggen’

Shownieuws sprak onder meer met Pauls goede vriend Richard Groenendijk, die verslaggever is tijdens de voorbeschouwingen van de halve finales en de finale van het Songfestival.

Richard laat mysterieus weten: “Ja, ik begrijp dat Paul de Leeuw z’n talkshow heeft teruggeven. Ik weet waarom hij dat heeft gedaan. Dat mag ik niet zeggen. Tenminste, dat ga ik niet zeggen. Dat moeten ze lekker zelf doen.”

Evert: “Dat antwoord laat ook niet veel te raden over.”

Woedeuitbarsting

Presentatrice Tooske Ragas: “Ja, als Richard Groenendijk zegt: ‘Ik weet het, maar ik mag het niet zeggen.'”

Evert denkt dat Paul een woedeuitbarsting heeft gehad. “Ja, en die grijns… Dan is daar wel het een en ander gebeurd. We kennen Paul natuurlijk als een prachtige programmamaker, maar ook een heel emotionele man.”

“Als die in zijn eigen team zit met de mensen waar hij al jaren mee werkt, dan gaat het altijd wel goed, maar zodra hij met andere mensen moet werken kan ik me voorstellen dat er wel eens iets fout gevallen is. Dan kan hij wel eens ontploffen ja, dat heb ik ook wel eens meegemaakt.”

‘Dit is heel raar’

Ook het management van Paul hint erop dat er meer aan de hand is. “Ik denk dat het nu niet het moment is om iets te zeggen om de focus op de show van Sofie te houden”, luidt de reactie. Er wordt verwezen naar Sofie van den Enk, die op het laatste moment is gekozen als de vervanger van Paul.

Evert: “Er was stront aan de knikker, dat lijkt me wel duidelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had u Paul de Leeuw graag op het centrale Songfestival-podium gezien, in plaats van Jan Smit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen