Grote eer voor Astrid en Paul: extra Op1-uitzending na finale Songfestival

Astrid Joosten en Paul de Leeuw zijn gevraagd om op zaterdag de extra Op1-uitzending na de grote finale van het Eurovisie Songfestival te presenteren. Die uitdaging grijpen ze met beide handen aan.

Astrid Joosten en Paul de Leeuw © Op1

Hoewel het Songfestival nog totaal niet leeft in Nederland, komen zo’n beetje alle radio- en tv-programma’s deze week vanuit Ahoy. Ook Op1 doet vrolijk mee en voor de gelegenheid is er ook een zaterdaguitzending, die direct na de finale zal worden uitgezonden. Voor de presentatie zijn Astrid en Paul uitverkoren.

Direct na Songfestival

Hoewel Astrid en Paul er bijna uit liggen bij Op1 – het fel bekritiseerde duo is op 11 juni voor het laatst te zien – pakken ze deze ervaring nog mooi mee. “Ik ben blij dat de NPO Astrid Joosten en mij heeft gevraagd een extra Op1-uitzending te maken na de finale van het Eurovisie Songfestival op NPO 1”, zegt hij tegen het ANP.

Wel is Paul afgehaakt als presentator van het onlineprogramma rond het Eurovisie Songfestival. “Ik ben anderhalf jaar geleden gevraagd om het buitenprogramma in de fanzone te presenteren. Dat is een verschil met het onlineprogramma waar ik me steeds minder thuis in ging voelen. Dan kan een ander dat beter doen en dat is Sofie.”

Sofie van den Enk

Paul doelt op Sofie van den Enk, die hem gaat vervangen. Hij is daar blij mee, omdat hij zich ‘steeds minder thuis’ voelde in het format van het onlineprogramma. Het besluit is volgens hem ‘in goed overleg met de organisatie’ genomen.

De eerste aflevering van Open Up Daily is vanavond al, om 20.00 uur. Morgen is niemand minder dan Johnny Logan daarin te gast.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen