Jeroen Pauw doet Matthijs van Nieuwkerk-imitatie in talkshow Op1

Jeroen Pauw had gisteren de lachers op zijn hand aan de talkshowtafel van Op1. De presentator deed spontaan een imitatie van zijn gewaardeerde NPO-collega Matthijs van Nieuwkerk.

Jeroen Pauw © NPO

Net als alle andere actuele programma’s op de late avond, had ook Op1 gisteren een uitgebreide nabeschouwing van het grote tv-interview met koningin Máxima door Matthijs van Nieuwkerk. Collega Jeroen Pauw vond het een prima gesprek, al merkte hij ook dat de koningin – zoals verwacht – niet het achterste van haar tong liet zien.

Heikele onderwerpen

Matthijs sneed wel enkele heikele onderwerpen aan, maar in geen geval kwam het tot een bevredigend antwoord. “Er wordt gezegd dat je eigenlijk alles mag vragen. Dat zal zo zijn. Je mag ook wel alles vragen, ook al wordt er bij voorbaat al wel gezegd van: ‘We zouden dit en dit wel fijn vinden'”, weet Jeroen.

Jeroen heeft de koningin geïnterviewd toen ze net in Nederland was. “Toen wilde ik het graag nog wel even over haar vader hebben, omdat het toen nog wel heel vers was. Toen werd wel gezegd: ‘Het is nu nog even niet het moment om dat te doen.’ Ik denk dat er nu ook is gezegd: ‘Nou, laten we het nou niet gaan hebben over het zakgeld wat Amalia krijgt. Het is toch een verjaardag.'”

Matthijs-imitatie

Met zijn charme had het Matthijs overigens best gelukt om dat onderwerp – het megasalaris van prinses Amalia (18) – aan te snijden, aldus Jeroen. “Zo is hij, dat kan hij.”

Vervolgens kwam Jeroen met een heuse imitatie van Matthijs. Hij beeldde de amicale manier uit waarop Matthijs steevast met zijn gasten omgaat. Zie onderstaand voor het fragment.

Waarom heeft Matthijs er uiteindelijk niet naar gevraagd? “Ik denk dat hij het niet gedaan heeft. Alles is ook enigszins intimiderend. Hij heeft gedacht: laten we kijken welke ruimte ik krijg en ik weet niet of ik nog een stap verder kan maken.”

Fragment

Jeroens imitatie van Matthijs (vanaf 1:00):

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen