Kalvijn haalt uit naar talkshowgast Katja Schuurman: ‘Ze had geen zin’

Presentator Kalvijn ontving begin dit jaar flink wat bekende namen in zijn eerste tv-talkshow De Kalvijn Show, maar niet over iedere gast is hij te spreken. Zo was hij flink teleurgesteld in Katja Schuurman.

Kalvijn en Katja Schuurman © NPO

Katja kwam in het programma heel erg verbitterd over. De presentatrice ging helemaal los op de journalisten in ons land, die volgens haar allemaal uit zijn op sensatie. Daar is ze zelf natuurlijk wars van met haar onophoudelijke stroom aan ranzige praatjes over haar intieme leven waar niemand op zit te wachten.

Cruciale fout

De aflevering met Katja was een dieptepunt, vindt Kalvijn. “Ik ben trots op hoe het is gegaan. Niet alle afleveringen waren even goed, hoor. Als de gast niet helemaal gaf wat ik dacht dat hij zou brengen, vond ik het best lastig daar op te reageren. Met Katja Schuurman wilde ik bijvoorbeeld praten over haar imago als party animal.”

Daar bleek Katja met haar divagedrag niet toe bereid. “Ze had haar dochter mee naar de studio genomen en had daar helemaal niet zo’n zin in. Cruciale fout van ons, want er kwamen nu allemaal net-niet-goede-verhalen uit. En dan wordt het lastig de eindstreep te halen, zo bleek.”

Seizoen twee?

De andere afleveringen vond Kalvijn over het algemeen wel heel leuk. “Seizoen 1 zit er net op en ik vond het een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. En tegelijk een van de moeilijkste. Ik was producent, eindredacteur en presentator tegelijk. Heel intens.”

Komt er een vervolg? “Deze maand gaan we met de omroep overleggen of iedereen een tweede seizoen wil maken.”

Interview

Het hele interview met Kalvijn kunt u lezen in Het Parool.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Katja Schuurman ooit nog de top van de Nederlandse tv halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen