Angela de Jong: ‘Is het racisme als Jeangu Macrooy geen punten krijgt?’

Angela de Jong vindt dat de racismekaart tegenwoordig wel heel snel getrokken wordt. Ze vraagt zich af of het ook al racisme is als Jeangu Macrooy geen punten krijgen voor zijn Songfestival-liedje.

Angela de Jong, Jeangu Macrooy © RTL, Rinse Fokkema

Het is inmiddels evident dat Jeangu Macrooy met zijn liedje Birth of a New Age geen enkele kans maakt op het Eurovisie Songfestival. Zijn liedje staat vrijwel onderaan bij de bookmakers. “Ik hoop dat hij niet laatste wordt”, zegt Songfestival-kenner Marcus den Blanken in de mediapodcast van het AD.

Jeangu als laatste?

Presentator Manuel Venderbos reageert verbaasd op die opmerking. “Oh echt, denk je dat het zo dramatisch afloopt?”

Het ziet er inderdaad niet goed uit, aldus Marcus. “Ja, ik heb in de vorige podcast verteld over die Songfestival-clubs die de punten hebben uitgedeeld. Nu is dat helemaal volledig. Alle landen hebben hun punten gegeven en hij heeft er nog steeds nul gekregen.”

Racisme

De conservatieve AD-diva Angela maakt daarop de pinnige opmerking: “Komt dan de discussie over racisme weer op? Het argument racisme.”

Marcus: “Nee, want Zweden heeft wel heel veel punten.”

Angela cynisch: “En die is ook donker? Oké, gelukkig.”

Broccoli

Jeangu zingt in zijn liedje ook een regel in het Surinaams. Het stoort Angela ongelooflijk dat het zo’n rel is geworden dat veel mensen daar ‘broccoli’ in hoorden. Die broccoligrap zou de boodschap van Jeangu’s liedje ondermijnen.

Angela: “Ik vind het zo ontzettend dom en een gemiste kans van Jeangu dat hij dat niet omarmd heeft. Dat hij gewoon overal waar hij komt gaat jongleren met broccoli en poseert met een kratje broccoli. En daarbij dan de kans pakt van: jongens, zullen we het er nu even over hebben waar het echt over gaat? Volgens mij had heel Nederland dan met broccoli voor de televisie gezeten in plaats van met vlaggetjes.”

Chauvinist

Ondanks Angela’s ergernissen staat ze wel achter Jeangu. “Ik ben vooral benieuwd wat voor visitekaartje Nederland gaat afgeven. Ik ben echt enorm benieuwd naar die show. Ik ben een enorme chauvinist, dus als broccoli klinkt, dan ga ik mee met broccoli.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen