Beledigde Marianne Weber weigert ‘onecht’ Beste Zangers

Marianne Weber is he-le-maal over de zeik. De zangeres heeft een uitnodiging om mee te doen aan Beste Zangers afgeslagen, omdat het programma haar een paar jaar geleden zélf weigerde.

Marianne Weber © AvroTros

De 65-jarige Marianne, bekend van legendarische albums als ‘Frans Bauer & Marianne Weber’, ‘Country & Weber’ en ‘Haar grootste successen’, is ondanks haar staat van dienst nog nooit te gast geweest in het programma van Jan Smit. Nu blijkt dat ze daar zelf ook een beetje debet aan is.

Marianne pisnijdig

Marianne heeft namelijk een uitnodiging van de AvroTros afgeslagen, vertelt ze in het beroemdemensenblad Story. “Daar zit wel een verhaal aan vast. Er was een moment dat zo ongeveer iedereen al was langsgekomen en ik niet. Toen ik een keer vroeg wat daarvan de reden was, kreeg ik te horen dat mijn repertoire ‘te volks’ was.”

Een nogal bizarre reden, aangezien de AvroTros al jaren de meest verschrikkelijke muziek uitzendt. De omroep kwam er dan ook snel op terug. “Ongeveer twee jaar daarna ben ik wel gevraagd, maar zei ik ‘nee’. Mijn repertoire was toch niet ineens veranderd? En een tweede reden was dat ik eigenlijk niet geschikt ben voor dat programma.”

Opgeklopte jankshow

Waarom is ze niet geschikt voor Beste Zangers? Nou, Marianne vindt het een enorm opgeklopt jankprogramma. “Ik ben niet iemand die opstaat en gaat klappen omdat een ander het doet en jij anders een chagrijn lijkt. Dat opgeklopte past niet bij mij, dat emotionele gedoe wat op mij weleens onecht overkomt. Ik houd van oprecht.”

Een andere artiest uit vervlogen tijden die pislink was om het uitblijven van een Beste Zangers-uitnodiging was Corry Konings. Haar ruzie met de AvroTros liep dermate uit de hand dat er op een gegeven moment zelfs een reconstructie van werd uitgezonden in Shownieuws. Ook zij is nu beledigd en boycot Beste Zangers.

Regenboog

Marianne Weber met haar beroemdste hit:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet AvroTros alles op alles zetten om Marianne over te halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen